П'ятница, 19/Квітня/2024, 00:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Листопад » 3 » По заяві УНП прокуратура встановила що церква в Жуклі ніколи не належала УПЦ МП
По заяві УНП прокуратура встановила що церква в Жуклі ніколи не належала УПЦ МП
13:37
Прокуратура Чернігівської області відповіла на заяву Чернігівської обласної організації Української народної партії з приводу незаконних дій представників УПЦ МП 13 вересня цього року.Як встановлено правоохоронним органом: «29.12.1988 року зареєстровано релігійну громаду Російської православної церкви. На основі договору громаді передано муровану молитовну будівлю, яка знаходиться в с. Жукля Корюківського району». В листі, підписаному першим заступником прокурора області Євгеном Ходикою, йдеться що зі зміною порядку передачі релігійних будівель у власність чи користування релігійних громад (після вступу у дію Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації») документи дозвільного характеру у відповідність не приводилися. Словом, з вищенаведеного виходить, що така організація як Українська православна церква, метрополія якої знаходиться в Москві юридично не мала й не має жодного стосунку до храму Покрови Пресвятої Богородиці в селі Жукля.
За висновками обласної прокуратури представники релігійної громади внесли зміни до статуту 28.08.2008 року, про що повідомили протоколом Чернігівську облдержадміністрацію. На зборах Жуклянці фактично вийшли з підпорядкування РПЦ й заявили про перехід до УПЦ Київського патріархату. Обласна державна адміністрація, на основі вищезазначеного протоколу, розпорядженням затвердила зміни до статуту релігійної громади.
Представники УПЦ МП, очолювані прес-секретарем Чернігівської єпархії УПЦ МП Захарієм Керстюком, визнали такі дії несправедливими по відношенню до своєї організації й намагалися не допустити проведення служби священиками з Київського патріархату – йдеться в документі. Прокуратурою встановлено, що місцеві жителі звільнили прохід до церкви шляхом відштовхування блокувальників. На даний час слідчі органи проводять додаткову перевірку дій учасників конфлікту 13 вересня на законність.
04.10.2009 року в Жуклі відбулися збори віруючих у кількості 138 осіб, на яких було підтверджено волю громади змінити підпорядкування на УПЦ Київського патріархату.
Разом з тим представники УПЦ Московського патріархату вважають рішення Чернігівської обласної державної адміністрації неправомірним. Прокуратура повідомляє що три особи з села Жукля Царик Н.Г., Васильченко А.В., Кучма Р.В. звернулися до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом, де просять скасувати рішення ОДА.
Але, як стало відомо, тридцятого жовтня мало бути проведено друге засідання суду з цього питання. Суд удруге перенесли взв’язку з неявкой позивачів. В Чернігівській єпархії УПЦ КП стверджують що громадянин Васильченко А.В. взагалі забрав свою заяву.
Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1356 | Додав: levenok | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024