Четвер, 28/Березня/2024, 21:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Вересень » 23 » Подовбаний, але непохитний більшовик Фрунзе бовваніє в історичному центрі українського міста
Подовбаний, але непохитний більшовик Фрунзе бовваніє в історичному центрі українського міста
22:17
В публікації «Алея Героїв? Катів? Жертв» у № 31 моєї газети «Світ-інфо» і також на ВВ я вже порушував тему так званої алеї Героїв у самому центрі Чернігова.
Кому ці 8 пам’ятників, а деяким з них уже кілька десятиліть?
Окрім героїв війни — генерала Кирпоноса і льотчика Сенька, інші 6 — це діячі тоталітарного комуністичного режиму, який нищив незалежну Україну.
І далеко не рядові: Юрій Коцюбинський, Примаков, Антонов-Овсієнко, Щорс, Подвойський, Кропив’янський. Нищили Україну, тисячі людей, а потім і самі нищили одне одного. Ось такі земляки.
Ставилося питання, що не треба чекати, поки обурені патріоти розтрощать ці бюсти кувалдами, а треба рішенням влади їх давно демонтувати і перенести до спеціального музею тоталітаризму. Якщо вже чернігівці знесли пам’ятник Леніну, то яка логіка в тому, що стоять його поплічники, ленінці.
А є ще й продовження цієї алеї, за кілька десятків метрів від її закінчення. У скверику, поруч із Катерининською церквою, навпроти древнього Валу. Саме тут давно вже стоїть пам’ятник Михайлові Фрунзе. Нема потреби детально описувати всім відому біографію цього активного, особливо на військових теренах, діяча комуністичного режиму.
Про це, очевидно ж, добре знають, мають знати студенти історичного факультету (нині інституту) нашого педуніверситету, під вікнами якого, через дорогу, стоїть цей пам’ятник, виховуючи майбутніх молодих учителів України. Щодо України, де Фрунзе встиг побути від Москви командувачем радянських військ, то на совісті його — активна участь у знищенні селянської армії Нестора Махна і війська Української Народної Республіки під командуванням Юрія Тютюнника під час Зимового походу.
Більшовицькі подвиги Фрунзе добре передає панегірик, захоплюючий напис на п’єдесталі цього пам’ятника в Чернігові.

Ось він, дослівно, з усією неграмотністю, в тому числі щодо пунктуації:
«Хоробрішому хоробрих кращому червоноармійцеві непохитному більшовикові послідовному ленінцеві проводиреві і будівникові робітниче-селянської червоної армії МИХАЙЛОВІ ВАСИЛЕВИЧЕВІ ФРУНЗЕ».
Така оцінка не стала на заваді тому, що «непохитний більшовик», як і багато таких же діячів, став жертвою режиму, за який так воював. Фрунзе загадково помер під час операції в лікарні у віці 40 років. Дослідники радянської історії не без підстав вважають, що його було знищено за наказом Сталіна, котрий все більше опановував вершини влади в Радянському Союзі.
Що робити з цим пам’ятником? Те ж саме, що й з усією алеєю Героїв. Обличчя кам’яного Фрунзе вже й так пощерблене добрячими ударами. То що ж, чекати, поки його остаточно розіб’ють? Чи не ліпше — до пропонованого вищезгаданого музею?
Між тим,Центрвиборчком зареєстрував Компартію на вибори до парламенту. До виборчого списку КПУ внесено аж 205 кандидатів, очолюють його вічні Петро Симоненко і Адам Мартинюк.

При тому, що в суді зараз перебуває позов Міністерства юстиції про заборону діяльності КПУ — за звинуваченням у підтримці сепаратизму і тероризму на Донбасі, діяльності, спрямованій на розкол держави. Щоправда,судовий розгляд ще не забороненої судом партії формально не є причиною відмови в балотуванні на виборах.
А от якби наша влада, національно-демократичні сили, замість понад 20-річного базікання про це, таки провели бодай громадський суд над тоталітарним комуністичним режимом, як це зробили в країнах Східної Європи, не стояло б питання про участь у виборах. І не стояли б по наших майданах і вулицях ще й досі тисячі ленінів і «послідовних ленінців».

Петро АНТОНЕНКО






Мовою окупантів:

"Памятник Михаилу Васильевичу Фрунзе- выдающемуся полководцу Красной Армии, революционеру, был установлен в Чернигове по инициативе воинов 7-й стрелковой Черниговской трижды Краснознаменной ордена Трудового Красного знамени дивизии им. М. В. Фрунзе в 1928 г..
Бронзовый бюст полководца работы И. Менделевича исчез в годы войны в 1941 г., на его место в 1948 г. был установлен бетонный бюст работы скульптора Карнабед А.А.
Постаментом памятнику М.Ф. Фрунзе служит гранитный постамент бывшего памятника императору России Александру ІІІ, установленному в Чернигове в 1897 г. - памятник был снесен во время революции 1917 г."
Категорія: Погляд | Переглядів: 1011 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024