Четвер, 18/Квітня/2024, 14:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Липень » 26 » Принеси депутатам землі – зупини «дерибан» чернігівської землі!
Принеси депутатам землі – зупини «дерибан» чернігівської землі!
14:35
Під такою назвою 30 липня 2010 року Чернігівська міська організація Української народної партії проведе акцію протесту біля міської ради. Початок заходу о 9.30.
На 30 липня запланована чергова сесія Чернігівської міської ради. Депутати будуть повторно розглядати скандальне питання про виділення земельних ділянок під будівництво в історичних та реакраційних зонах міста. Вони готуються до реваншу.

УНП звертається до чернігівців з проханням: прийдіть і принесіть 30 липня під стіни міськради депутатам землі. Несіть скільки зможете: 1 кг, 2 кг, а можна і 10 кг. Зупинимо «дерибан» чернігівської землі разом!

Місяць тому, 24 червня 2010 року, на сесію міськради додатково було включене питання «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого фонду, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». Ініціатор та автор проекту рішення – депутат міської ради Таїсія Радчук (Блок Юлії Тимошенко). Відповідно проекту, передбачалося виділення восьми земельних ділянок під будівництво в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»: на Лісковиці, неподалік від Свято-Троїцького монастиря та Іллінської церкви – пам’яток архітектури національного значення і в урочищі «Мар’їна роща». П’ять земельних ділянок планувалося виділити на вулиці Тичини біля асфальтно-бетонного заводу, в санітарно-захисній зоні полігону токсичних промислових відходів та в зоні забруднення ґрунтів важкими металами, де згідно Генерального плану міста житлове будівництво не передбачено.

Незважаючи на негативний висновок управління архітектури та містобудування Чернігівської міськради, більшістю голосів депутатів було прийнято рішення про виділення земельних ділянок. За це рішення проголосували: фракції Партії регіонів, блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії, а також окремі депутати з «Нашої України», «Віче», КПУ та Прогресивно-соціалістичної партії Наталії Вітренко.

Лише депутат міськради Володимир Ступак, голова обласної організації УНП, категорично виступив проти зухвалого порушення законодавства. Він вважає, що на сесії міськради відбулася змова частини депутатів, мета якої – «дерибан» землі. Володимир Ступак звернувся до Чернігівського міського голови Олександра Соколова з проханням не підписувати ці рішення та застосувати право вето. На прес-конференції керівник обласної організації УНП закликав журналістів оприлюднити ганебне рішення і не допустити «дерибану» чернігівської землі.

Завдяки чернігівським журналістам інформація про виділення вищезгаданих земельних ділянок набула широкого розголосу. Чернігівський міський голова Олександр Соколов скористався своїм правом вето. Він не підписав антизаконного рішення міськради, натомість підписав розпорядження про зупинення вищезгаданого рішення.

Але конфлікт із виділенням земельних ділянок під будівництво в історичних та рекреаційних зонах Чернігова ще не завершено. Відповідно до чинного законодавства, ветоване рішення міськради повинно бути винесено на повторний розгляд депутатів.

Прес-служба Чернігівської міської організації
Української народної партії
Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 1003 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024