Середа, 24/Квітня/2024, 07:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Березень » 25 » Рух вшанував пам’ять В’ячеслава Чорновола
Рух вшанував пам’ять В’ячеслава Чорновола
21:07
25 березня, у 16-і роковини з дня загибелі В’ячеслава Чорновола, Народний Рух України провів низку заходів з вшанування його пам’яті. На могилі В’ячеслава Чорновола на Байковому кладовищі відслужили панахиду та поклали квіти. Вшанували пам’ять Героя України біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, що на вулиці Грушевського та на Бориспільській трасі, на місці загибелі лідера Руху.

І вже вкотре керівники Народного Руху звернулися з листом до Генерального прокурора України Віктора Шокіна. У ньому,зокрема вказується, що є чимало фактів, які свідчать про зумисне вбивство В’ячеслава Чорновола, і що вони не взяті до уваги слідством. Народний Рух вимагає від Генпрокуратура взяти під особистий контроль провадження справи розслідування вбивства лідера Руху. За словами громадського слідчого Миколи Степаненка, що розслідує справу Чорновола, на початку 2014 року суддя районного суду Борисполя Вознюк раптово припинив справу за терміном давності. Родичі загиблого звернулися до Конституційного суду й справу повернули на додаткове розслідування. Однак, не зважаючи на запевнення Генеральних прокурорів, й досі не відбуваються слідчі дії. «Я видав три томи, які ще ніхто не робив спробу спростувати. В цих томах чітко доведено, що це саме вбивство, доведено, що влада Кучми була не зацікавлена у розслідуванні, доведено, що Ющенко став не на шлях «бандитам – тюрми», а на шлях «домовлятись», - стверджує Микола Степаненко.

Сьогодні є надія, що Президент України Петро Порошенко, Генпрокурор Віктор Шокін особисто втрутяться в ситуацію з розслідування справи

Нагадаємо: В'ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року у селі Єрки Черкаської області, трагічно загинув 25 березня 1999 року при дуже дивних обставинах. Влада трактувала його загибель як звичайну дорожньо-транспортну пригоду, але і свідки, і докази кажуть про те, що це було вбивство. Незабаром після трагедії дивним чином почали зникати свідки та докази. Кримінальне провадження то відкривали, то знову закривали. Український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору виступав проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, довгорічний політичний в'язень СРСР. В»ячеслав Чорновіл - очільник Народного Руху України у 80-х — 90-х роках; Герой України (2000 р., посмертно). Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна (1975).

Прес-служба НРУ
Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 876 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024