Вівторок, 23/Квітня/2024, 15:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Березень » 11 » Рухівці вшанували пам'ять Тараса Шевченка у Києві
Рухівці вшанували пам'ять Тараса Шевченка у Києві
22:10
9 березня у Києві на день народження великого поета та пророка України - Тараса Шевченка - рухівці зібралися вшанувати його генія.
До рухівців долучилась велика кількість воїнів бойового крила Народного Руху України – «Варти Руху», які нещодавно повернулись з фронту. Окрім рухівців організаторами акції також були ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, Конгрес українських націоналістів, ОУН, ОУН (д), СОУ, «Молодь Руху» та інші національно-патріотичні організації.

Перед відкриттям було повідомлено, що рівно три роки тому на цьому ж місці, біля пам’ятника Шевченку, було створено громадський рух «Українська Патріотична Альтернатива» (УПА) для тотального опору диктатурі Януковича, до якої увійшли Народний Рух України, Конгрес українських націоналістів, УНСО, ВУТ «Просвіта», ОУН, ОУН (д) та інші.

Януковича усунено від влади і сьогодні українські патріоти ставлять перед собою нові завдання для боротьби із вже із зовнішнім ворогом. Відкриття акції почалось Державним гімном України та піснею легендарного гурту «Кому Вниз» на слова Шевченка. Ведучим акції був голова Київської міської організації НРУ Віктор Горбач. Першому слово надали голові ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка Павлу Мовчану, бо його організація носить ім’я великого Пророка, і вже більше сотні років відстоює українські національні цінності. Шевченко, на думку пана Павла, є найбільшою небезпекою для всіх тих, хто не хоче України, а ворог в України один, як заявив Мовчан, і Шевченко його чітко окреслив – це москаль.

Голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь розпочав свій виступ віршем Кобзаря, де зазначив, що Шевченку було однаково за себе, але неоднаково було за Україну.

Заступник голови Народного Руху України Володимир Шовкошитний у своєму виступі зробив висновок, що Шевченко словом зумів доказати, що ми українці, а не малороси, що саме Шевченко вселив у нас любов до України. Згадав він і свято 8 березня, яке, на його думку, має бути скасоване, натомість запропонував зробити жіночим днем всі 365 днів у році. Виступаючі згадували Пророка та проводили паралелі з нашими днями, із сучасною боротьбою.

Долучився до вшанування великого поета і хори «Гомін» та «Просвіта». Вони розпочали свій виступ легендарним твором «Реве та стогне Дніпр широкий», а їх підтримали всі учасники акції, підспівуючи. Згодом ці хори продовжували спів у перервах між виступами організаторів акції.

Радник голови НРУ Ігор Лісодід закликав українців до боротьби, а також застеріг, що Путін ще у 2008 році казав, що у 2015 р. Україна перестане існувати як суверенна держава. Зараз свій план він активно втілює в життя і не зупиниться, допоки повністю не окупує України, після чого вирушить далі на Європу. Але цього можна уникнути, на думку пана Ігоря, для цього всі українці мають об’єднуватись та створювати штаби спротиву.

Володимир Петранюк, заслужений діяч мистецтв України, назвав Шевченка першим українським націоналістом та провідником. Після одного з виступів до мікрофону підійшов маленький хлопчик із козацьким оселедцем та зачитав поему Т.Шевченка «Гайдамаки», чим викликав велике захоплення у публіки.

Під час завершення офіційної частини на пропозицію Віктора Горбача було прийнято зачитану ним резолюцію із вимогою рішуче добиватися деколонізації держави, бо залишені із часів окупації її рудименти є смертельною загрозою національній безпеці країни. Пан Віктор закликав рішуче захищати українські цінності та зняти з реєстрації всі ті організації, які нав’язують чужу і ворожу Україні ідеологію, серед яких Партія Регіонів, УПЦ (МП) та призупинити економічну співпрацю з ворогом.

Прес-служба НРУ
Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 965 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024