Четвер, 18/Квітня/2024, 21:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2016 » Квітень » 20 » Ще раз: через перейменування вулиць бігати за зміною документів не треба!
Ще раз: через перейменування вулиць бігати за зміною документів не треба!
19:46
ВІДТЕПЕР НОВІ НАЗВИ ВУЛИЦЬ ВНОСЯТЬ ДО РЕЄСТРІВ ГРОМАДЯН АВТОМАТИЧНО

Набули чинності зміни до Закону, відповідно до яких після перейменування вулиці або населеного пункту усі зміни будуть автоматично вноситися до бази даних обліку громадян

Українцям більше не потрібно хвилюватися за правильність їх паспортних даних після перейменування вулиць або населених пунктів. Відтепер усі оновлення відбуватимуться в автоматичному режимі, та громадяни не муситимуть самостійно повідомляти державні органи про такі зміни.

З 4 квітня 2016 року набрав чинності закон, яким внесено зміни до статті 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Відтепер «у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів» усі необхідні корективи автоматично вносяться до бази даних обліку осіб за місцем проживання.

«Порядок внесення таких змін, а також передачі інформації про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб до Єдиного державного демографічного реєстру визначаються Правилами реєстрації місця проживання та Порядком передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, що є затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207», – прокоментував юрист Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.

Зміни до паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу, вносяться лише за бажанням самого громадянами та є безкоштовними згідно з частиною 14 статті 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 855 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024