П'ятница, 29/Березня/2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Червень » 16 » Стрижень знищують за потурання чиновників-екологів
Стрижень знищують за потурання чиновників-екологів
07:08
Забудова Стрижня відбулася за потурання екологів та Державного управління охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини

Візит до Чернігова 04.06.2015 міністра екології та природних ресурсів України І. Шевченка відзначився обговоренням проблеми забудови берега річки Стрижень.

Водночас всі підняті питання вже були у полі зору органів прокуратури області ще з часів відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва Чернігівської міської ради та ПП «Геліодор» під забудову, - повідомляє прес- служба обласної прокуратури.

Встановлено, що прийнятими Чернігівською міською радою 12.04.2005 та 16.09.2010 рішеннями, якими вищевказаним підприємствам у користування надано земельні ділянки площею 1,7 га для будівництва групи житлових будинків з об’єктами соціального призначення біля р. Стрижень, грубо порушено вимоги земельного та екологічного законодавства.

Зазначені факти стали підставою для звернення прокурора до суду з вимогами повернути земельну ділянку. Для дачі пояснень прокурор залучав посадовців вищезазначених контролюючих органів як спеціалістів під час розгляду справи.

Через непослідовну та пасивну позицію цих органів вимоги прокурора не були підтримані судами вищих інстанцій.

Підставою для відмови прокурору у позові про надання земельної ділянки управлінню капітального будівництва міськради, підрядником по забудові якої виступило ТОВ «Житлобудсервіс», став виданий вже після її відведення висновок Держуправління охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини, яким забудові р. Стрижень фактично надано «зелене світло». А хто в нас очолював це управління, а з травня департамент екології і природних ресуирсів? Сергій Горонович при якому і було зроблення усі погодження по забудові заплави Стрижня. У 2014 році він урочисто достроково пішов на пенсію. Зараз його посаду посідає дочка відомого компартійного функціонера Віктора Тканка - Катерина Вікторівна, юрист за фахом. А державну екологічну інспекцію у Чернігівській області - Бурковський Леонід Григорович, по сумісництву ще й багаторічний голова обласного осередку Партії зелених.

За фактом самовільного зайняття земельної ділянки ТОВ «Житлобудсервіс» прокуратурою міста розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування по якому триває.

Таким чином, органами прокуратури за власної ініціативи вжито вичерпних заходів до усунення порушень земельного та природоохоронного законодавства, які за потурання органів екології не знайшли підтримки у суді.
Категорія: Погляд | Переглядів: 898 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024