Четвер, 28/Березня/2024, 21:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2020 » Травень » 6 » Святкуємо 75-й День Перемоги… «від трудящих Чернігова»
Святкуємо 75-й День Перемоги… «від трудящих Чернігова»
14:34
«Товарищи! Граждане! Братья и сестры!
Бойцы нашей армии и флота!
К вам обращаюсь я, друзья мої!»
- так починався перший публічний виступ по радіо 3 липня 1941 року, опублікований також в газеті «Правда», Й. Сталіна після нападу Німеччини на СРСР.
Перші ж слова цього звернення засвідчили, що комуно-більшовицька ідеологія дає тріщину. Більш того, не чуване після Жовтневого перевороту і масового класового терору звернення «братья и сестры», а до військовослужбовців - «бойцы нашей армии» замість «красноармейцы и краснофлотцы»,«бойцы Красной Армии», або «Робоче-Крестьянской Красной Армии (РККА)» було тільки початком еволюції ідеології більшовицького режиму.
Безумовно, класові підходи до війни, що розпочалася 22 червня 1941 року, у виступі Й. Сталіна ще залишаються. Сьогодні абсурдним здається те, що на думку Й. Сталіна, німецькі націонал-соціалісти почали війну, по-перше, за «восстановление власти помещиков, восстановление царизма», і лише, по-друге, за «разрушение национальной культуры и национальной государственности русских, украинцев, белорусов, литовцев, латышей, эстонцев, узбеков, татар, молдаван, грузин, армян, азербайджанцев и других свободных народов Советского Союза, их онемечение, их превращение в рабов немецких князей и баронов.»
Зверніть увагу, що Й. Сталін ставить татар в один ряд до народів СРСР, які мали на той час «державність» у вигляді союзних республік, а не автономій. Сьогодні дехто вважає це одним з доказів того, що Й. Сталін вважав Російську Федерацію «русско-татарскою» республікою, а дехто і спадкоємцем «Золотої Орди».
Але головне, що мова йде про народи СРСР, а не про «советский народ». Саме цей термін вперто нав’язують українцям сучасні нащадки ідей Леніна–Сталіна.
Чи однакове смислове навантаження несуть терміни «народи СРСР» і «радянський народ» ?
Звісно ні.
Тому ідеологи популістичного тоталітарного більшовицького режиму у найкритичніший для них час у зверненні від 3 липня 1941 року вживають термін «советский народ» тільки двічі, «советские люди» - тричі, натомість «народы СССР» - двічі, а «народы Советского Союза» - шість(!) разів.
Це чудово розуміють ті, хто сьогодні принципово нав’язує українцям замість конституційного терміну «український народ» словосполучення «народ України».

І останнє.
На жаль, сьогодні можна не тільки почути з деяких ЗМІ комуністичну пропаганду, але й побачити рудименти комуністичної класової ідеології на багатьох пам’ятниках, присвячених Другій світовій війні. Наприклад, на монументі «Танк» в Чернігові викарбовано дивний, якщо війна 1941-1945 рр. була справді Великою Вітчизняною і народною, напис: «ВОЇНАМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ ВІД ТРУДЯЩИХ ЧЕРНІГОВА».

Сергій Соломаха




P.S. У січні 1944 року президія Верховної Ради Української РСР оприлюднила таке звернення:

"Дорогі товариші робітники, селяни, інтелігенти!
Ваш ворог не тільки німецькі розбійники. Ваш ворог - зграя українсько-німецьких націоналістів... Українсько-німецькі націоналісти, зрадники народу й гітлерівські прихвосні, допомагають німцям грабувати український народ...
Не вірте їм! Спитайте, що зробили вони для спільної справи звільнення Українського народу з-під гітлерівського ярма? Чи вбили вони хоч одного німця, чи пустили під укіс хоч один німецький ешелон? Не давайте їм обманювати себе!
Знищуйте цих шахраїв - агентів німецьких загарбників!
Українсько-німецькі націоналісти ... є спільники Гітлера... Будучи агентами гітлеризму, українські націоналісти хочуть перетворити Україну на колонію німецького імперіалізму, а український народ - на рабів німецьких баронів і поміщиків".

Зверніть увагу на комуністичне партійне класове звернення як до "товаришів", використання замість тавра "українські буржуазні націоналісти" - "українсько-німецькі націоналісти", але й використання терміну "український народ", а не "народ України".
Категорія: Погляд | Переглядів: 1338 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 4.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024