П'ятница, 29/Березня/2024, 16:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Липень » 24 » У центрі Чернігова казарму облаштують під будинок з автономним опаленням
У центрі Чернігова казарму облаштують під будинок з автономним опаленням
20:57
Наявність в місті Чернігові значної кількості «нічийних» безкоштовних земельних ділянок, які знаходяться в користуванні державними, комунальними підприємствами та установами, створює ідеальні умови для «дерибану» землі.
Наприклад, на одній з центральних вулиць міста вулиці ім. Щорса від «Мегацентру» до «Круга» вже збудовано або ведеться будівництво на декількох таких земельних ділянках. Всі вони до того були зеленими зонами або належали міській лікарні, міському будинку культури, дитячому садку.

Тому реконструкція будівлі військової казарми, збудованої ще у 50-х роках минулого століття, на перехресті вулиць ім. Щорса і Любецької у 52-х квартирний житловий будинок є унікальним приємним винятком для Чернігова. Тим більше, якщо згадати, що саме ця будівля фактично розпочинає формування правої сторони продовження вулиці Любецької. Прорізати цю вулицю до проспекту Перемоги місцева влада обіцяє ще з 60-х років минулося століття. Однак вона завжди знаходила більш привабливі земельні ділянки під забудову: зелені зони, лікарні, дитячі заклади і спортивні майданчики, заплави річок Стрижня та Десни.

На жаль, мабуть, передчасно радіти від того, що у Чернігові нарешті взялися реконструювати стару забудову, а не тільки «дерибанити» зелені зони і дитячі майданчики.
Судіть самі.

Реконструкцію будівлі казарми передбачається здійснити з улаштуванням автономного джерела теплопостачання в кожній квартирі. І це при тому, що по вул. ім. Щорса прокладено магістральну теплотрасу від орендованої ТОВ «фірма ТехНова» Чернігівської ТЕЦ. До речі, керівництво якої запевняє, що забезпечує мешканців міста чи не найдешевшим в Україні теплом, а також сплачує в екологічний фонд щорічно аж біля 10 млн. грн. для поліпшення екологічної ситуації у місті.

Варто звернути увагу, що новий житловий будинок знаходиться безпосередньо в зоні інтенсивного забруднення: транспортної розв’язки вулиць Щорса-Любецька та викидів Чернігівського хлібозаводу №1. Останній влада обіцяла винести за межи центральної частини міста ще у радянські часи.

Крім того, передбачене при реконструкції казарми улаштування автономного джерела теплопостачання в кожній квартирі збільшує використання природного газу, що не відповідає широко задекларованому владою стратегічному завданню зменшити споживання дорогого імпортного російського газу.

На жаль, така сумнівна з точки зору економічної доцільності, санітарної і екологічної безпеки реконструкція будівлі казарми, здається не турбує відповідні органи державної влади, а також мешканців розташованих поряд багатоповерхівок.

Сергій Соломаха














Категорія: Наше місто | Переглядів: 1199 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024