П'ятница, 29/Березня/2024, 08:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Листопад » 5 » У другому турі чернігівці обиратимуть між «стабільністю» і «життям по-новому»
У другому турі чернігівці обиратимуть між «стабільністю» і «життям по-новому»
06:46
За підсумками виборів 25 жовтня 2015 року, які ще офіційно не оприлюдні поки не буде розглянуті по суті судові позови про порушення закону під час їх проведення, до Чернігівської міської ради проходять сім партійних списків:
«Наш край» - 12 мандатів (23,16 %).
«БПП «Солідарність» - 9 мандатів (17,50%).
ВО«Батьківщина» - 7 мандатів (12,52%).
«Самопоміч» - 5 мандатів (8,73 %) РПЛ - 3 мандати (6,08%).
«Демократичний альянс" - 3 мандати (5,17%).
«Опоблок» – 3 мандати (5,01%).

Отже, у разі перемоги у другому турі 15 листопада 2015 року чинного міського голови О.Соколова? у міській раді майже гарантовано збережеться у вирішенні кадрових питань існуюча після Революції Гідності коаліція Соколов-Дубіль.

Судіть самі.

(Сололов + «Наш край» + «Опоблок») + ВО «Батьківщина» = 1 + 12 + 3 + 9 = 25 голосів з 43 загального складу міської ради.

Враховуючи, що чернігівська «Самопоміч». контрольована нардепеою Аною Романовою, яка має більш як 4-х досвід роботи в команді Соколова-Бистрова-Шеремета-Віхрова на посаді заступника після виборів 2010 року, то така коаліція має всі шанси на довготривале існування.

Більш того, є велика вірогідність залучення до цієї більшості також депутатів, які отримали мандати по іншим партійним спискам, зокрема партійному списку РПЛ.

Водночас. у разі перемоги у другому турі В.Атрошенка, йому доведеться вирішувати досить складе завдання по створенню більшості в міські раді, а саме:

(Атрошенко + «БПП «Солідарність») + ВО «Батьківщина» +"Самопоміч" = 1 + 9 +7 +5 = 22

Вірогідність залучення до цієї більшості депутатів, які пройшли за списками РПЛ і «Демократичний альянс», які занадто публічно декларують себе як опозиційні до чинного Президента, є незначною.

Більш того, В.Атрошенко, у разі перемоги у другому турі, для створення стабільної більшості у міські раді вимушений буде постійно йти на поступки або депутатам від РПЛ і «Демократичний альянс», або потужній досвідченій команді Соколова-Бистрова-Шеремета-Віхрова.

Отже, 15 листопада 2015 року у другому турі виборів міського голови чернігівці отримали унікальний шанс самим визначити своє майбутнє: чи вони за соковську «стабільність», чи за «життя по-новому», тобто усунення від бюджетного корита старої комуноригіської команди Соколова і появи нових людей у міській владі.

Звісно, що не має жодних гарантій, що останні будуть кращими, але, як кажуть, надія вмирає останньою.

P.S. Варто звернути увагу на те, що вперше на місцевих виборах відсотковий прохідний бар"єр розраховувався не від кількості виборців, що взяли участь у голосуванні, а у відношенні до сумарної кількості голосів виборців, поданих за місцеві організації партій. Тобто чим більше бюлетенів члени ДВК визнають недійсними, тим більше шансів подолати відсотковий бар"єр мають партії, які отримали мінімальну підтримку голосів виборців.

На виборах депутаів Чернігівської міської ради ДВК визнали недійсними аж 3173 або 3,3% бюлетенів.

Не дивно, що міська виборча комісія прийняла рішення, через численні порушення Закону при передачі протоколів про підрахунок голосів дільничними виборчими комісіями до Деснінської і Новозаводської ТВК, про перерахунок усіх "недійсних" бюлетенів.

Однак під грубим тиском і залякуванням членів ТВК командою Соколова-Бистрова-Шеремета-Вовка переахунок голосів було заблоковано.

Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 911 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024