П'ятница, 19/Квітня/2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Червень » 16 » Україна. Шлях у майбутнє
Україна. Шлях у майбутнє
19:31
Протягом останнього року українське суспільство перебуває у стані очікування розгортання катастрофічної ситуації в економічній, політичній та соціальній сфері життя.
Підтримка населенням діяльності президента, уряду, партій урядової коаліції, має чітку тенденцію до зменшення в усіх регіонах країни. Підтримка опозиційних партій теж не є більшою ніж про урядових. За даними соціологів до 40% виборців не довіряють ні владі, ні опозиції. Близько 53% виборців не бажають брати участь у виборах.

Причинами такої ситуації, на нашу думку, є, насамперед, недостатній рівень політичної культури як виборців, так і політиків. Звідси і наші невдалі спроби сформувати владу, яка була б більш ефективна за попередню. Політика та економіка України в своєму розвитку нагадують змію, що повзе через джунглі. Це значно гальмує ефективність розвитку країни. Нині за рівнем і якістю життя наша країна відстає від усіх наших європейських сусідів.

У суспільстві, як відомо, сформувалось п’ять основних ідеологічних течій, що відображають інтереси різних соціальних груп: помірковані (консерватизм, лібералізм, соціалізм) та радикальні (комунізм, фашизм, націонал-соціалізм). У межах даних груп також є певні розбіжності.

В Україні, починаючи з кінця 90-х років XX ст., великий капітал використовує ці ідеології як привабливу рекламу для просування своїх людей до влади та реалізації власних комерційних інтересів, які далеко не завжди співвідносять з загальнонаціональними. Також реалізується банальних підкуп виборців.

Для багатьох політичних сил це обернулось катастрофою. Де нині соціал-демократи, соціалісти, народні демократи, зелені, які в кінці 90-х і в середині нульових років відповідних століть були досить солідно представлені у парламенті та у виконавчій владі? Виборці зрозуміли, що їх тримають за дурнів і відреагували відповідно.

Проте, виборці ще недостатньо усвідомили, що лише політичні сили, що мають досвід успішної реалізації програм, які поліпшують умови життя народу та економічної ситуації країни, варті уваги на виборах.

Леон Шевченко
м. Чернігів
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1053 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024