Вівторок, 23/Квітня/2024, 23:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2016 » Червень » 19 » Василь Чепурний: тези декомунізації
Василь Чепурний: тези декомунізації
20:22
З прес- конференції в Чернігівській обласній державній адміністрації

Про економіку і духовність

З радянських часів нас привчили до думки, що економіка все вирішує, а культура – так, збоку бантік. Он навіть Яворівський розказував, що треба вирішити економічні проблеми – і вирішаться проблеми мови. І це таке каже письменник!
Насправді – все навпаки. Не автомобілі Форда створили Америку. Це Америка з її християнською протестантською етикою створила автомобілі Форда.

Про ставлення до декомунізації обурених

А якби доктор Геббельс 50 років після війни проповідував по радіо, а на концертах звучали улюблені мелодії Адольфа Алоїзовича – то як би німці сприйняли денацифікацію?

Про символи

Коли ми проводили прес- конференцію, під будівлею обласної адміністрації мітингував Іван Донець. Демократія дає йому таке право, хоча він її перший противник. Бо це той Донець, який під прапорами партії Вітренко заблокував вхід до Катерининської церкви, щоб вона не перейшла Київському патріархату. Вітренко і Донець виконали пряму вказівку Москви. Здавалось би, що там – прапор червоний, кому він заважає, подумаєш?! Але тоді ж біля церкви з’явився і прапор Новоросії. Чернігівці це сприйняли як дуркування і путінці через Чернігів не пішли. А Донбас і Крим сприйняли на «ура» і мають тепер війну та окупацію. Ось вам сила символів!

Новгород- сіверський оплот Опоблоку

Я впевнений, що міський голова Новгорода- Сіверського Олег Бондаренко свідомо затягує час, тримаючи Лєніна – єдиного в райцентрах області. Мовляв, хоче продати за мільйон. Та на здоров’я – зніми боввана і продавай! Натомість він просто затягує час. Можливо, доведеться звертатися до суду з позовом за пропаганду комуністичної ідеології новгород- сіверським міським головою. Щоправда, наші суди – найбільш гуманні суди у світі до корупціонерів і ворогів України…

Про шкодування за часом

Декомунізацію треба було зробити 25 років тому і мені, як рухівцю з 1989 року, радісно, що саме мені вдалося завершити те, про що ми говорили тоді. А з іншого боку – сумно, бо якби оце очищення сталося хоча би років 15 тому, то ми вже би жили, як Польща чи країни Прибалтики. Адже без декомунізації не можливий економічний стрибок.

Що далі?
А далі – дерусифікація. Власне, й декомунізація була її частиною. Шкода тільки, що до цього підштовхнула війна з Росією. Але ж війна і звільнить нас від колоніальної залежності від Московії, бо тільки вільні люди можуть творити успішну країну.

Василь ЧЕПУРНИЙ, радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації з питань декомунізації

І наостанок.
Дякую голові ОДА Валерію Кулічу за розуміння цих процесів, голові обласної комісії по декомунізації Леоніду Сахневичу, директору департаменту інформаційної діяльності та зв'язках з громадськістю Андрію Подорвану, міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку та його заступниці Ользі Хоніч - за адміністративно- бюрократичне вирішення всіх питань згаданого процесу. Дякую за спільну роботу членам експертної групи, яку мені довелось координувати.
Окрема подяка представнику Українського інституту національної пам'яті Сергію Бутку, з яким ми щотижня у такій "велелюдній кумпанії" (аж удвох!) проводили наради - планування наших дій. Дякую Сергію Чернякову, Сергію Соломасі та Станіславу Тавлую, з якими ми видали рік тому збірник "Чернігів європейський", де був написаний план дій по перейменуванню вулиць - доповідаю: план виконано!

Спасибі і тим, хто заважав, критикував, ображав - ви допомагали не заспокоїтися і відрізнити здоровий глузд від пози.

Місія завершена. Декомунізація триває...
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 918 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024