Четвер, 25/Квітня/2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Липень » 23 » Вибори-2012: «Сильні регіони» проти «Нашої батьківщини»
Вибори-2012: «Сильні регіони» проти «Нашої батьківщини»
21:04
До дня голосування на парламентських виборах 2012 року залишилося менше 100 днів. Вже через тиждень, 30 липня, офіційний старт парламентських перегонів.
Тож варто підвести перші підсумки.

Головний висновок: узгоджений за рік до виборів партією влади та рейтинговою опозицією виборчий закон спрацював. Введення 5% прохідного бар’єру, заборона блоків, змішана система та мажоритарні виборчі округи виявилися потужними аргументами. До початку офіційної виборчої кампанії на базі Партії регіонів і ВО «Батьківщина» сформовано і вже потужно рекламуються у ЗМІ два мегаоб’єднання.

Партії регіонів поглинула партію «Сильна Україна» С. Тигіпка, а ВО «Батьківщина» - лідерів виборчого списку, що на парламентських виборах 2007 року входили до блоку «Наша Україна-Народна Самооборона». Цей блок було започатковано партіями національно-демократичного спрямування у 2001 році. Сьогодні на тих же позиціях залишаються лише УНП і КУН.

Таким чином, партія влади послідовно реалізує план ліквідації фактичного «трьохвладдя», яке протягом останніх років, на її переконання, створювало нестабільність у влади. В той же час існування у 2005-2010 рр. на Печерських пагорбах трьох потужних центрів впливу у владі ще залишало українському суспільству перспективи демократичного європейського розвитку. Тепер великому бізнесу можна спокійно розкладати свої ризики у два виборчих мегаоб’єднання або фінансувати рейтингові партійні проекти сателітів партії влади, на зразок КПУ П. Симоненка.

Є всі підстави вважати, що стратегія виборчої кампанії на парламентських виборах 2012 року як партії влади, так і «об’єднаної опозиції» базується на поглибленні протистояння між Сходом і Заходом. Це яскраво підтвердила ситуація зі скандальним законом «про мови» Ківалова-Колесніченка і реакцією на це громадськості.

І останнє. Залишається сподіватися на середній і малий бізнес, який підтримав протестний народний Майдан на президентських виборах у 2004 році. Сьогодні через значний тиск збоку партії влади він вичікує. Однак ще реально здатний фінансово і організаційно підтримати тих, хто реально здатен і може перешкодити зміцненню авторитарного олігархічного режиму в країні.

Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 927 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024