П'ятница, 29/Березня/2024, 12:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Жовтень » 27 » Володимир СТУПАК: «Боровся і боротимуся проти дерибану землі»
Володимир СТУПАК: «Боровся і боротимуся проти дерибану землі»
15:13
Політик, депутат Верховної Ради України четвертого скликання, людина безкомпромісна й віддана інтересам виборців – таким знають Володимира Ступака, незмінного голову обласної організації Української народної партії не лише жителі Придесення.
Активна життєва позиція Володимира Федоровича не залишає йому ні найменшого шансу бути стороннім спостерігачем суспільних подій і процесів. Два десятиліття він невтомно відстоює державність, вірячи в кращі часи для народу й країни.
Наш діалог про депутатську діяльність, про досягнення й наміри команди УНП.

Володимире Федоровичу, ваш вихід із КПРС наробив свого часу багато галасу. Чи не пожалкували, що обірвали партійну кар’єру на злеті, полишивши «тепле» обкомівське крісло, й поринувши у політичний вир?
Педагог за фахом, я дуже багато прочитав і глибоко проаналізував серйозних книг і зрозумів, що КПРС – злочинна організація, яка наробила стільки лиха скрізь (і в першу чергу, в Україні). Довго обмірковував свій крок, писав і переписував заяву про вихід з партії. Зробив вибір свідомо, знаючи, що мене чекають нелегкі часи, що не зможу влаштуватися на роботу в жодну школу. Був чесним і перед собою, і перед тодішніми однопартійцями. Завжди мав власну точку зору й позицію і не кривив душею.

Одне із місцевих піар-видань напередодні виборчої кампанії заявило, що вашу депутатську «позицію було не завжди чути», що зазвичай голосували на догоду голові міської ради Олександру Соколову.
— Як правило, незважаю на подібні голослівні звинувачення. Чернігівці добре знають мою активну позицію. Голосував завжди з позиції порядності й справедливості, відстоюючи інтереси чернігівців. Взяти хоча б скликану мною прес-конференцію в червні нинішнього року, де було озвучене рішення депутатів «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого фонду, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)», прийняте більшістю голосів. Частина цих земельних ділянок розташовані в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», неподалік від Іллінської церкви унікальної пам’ятки архітектури національного значення. Інші – в урочищі «Мар’їн гай» та на Лісковиці (це діючий спортивний майданчик). П’ять – по вулиці Тичини, біля асфальтно-бетонного заводу, в санітарно-захисній зоні полігону токсичних промислових відходів та в зоні забруднення грунтів важкими металами. Згідно з Генеральним планом міста це промислова зона, де житлове будівництво не передбачене. Навпаки – раніше там були знесені кілька будинків згідно з рішенням виконкому міськради. Міське управління архітектури та містобудування теж дало негативний висновок: будувати на зазначених земельних ділянках не можна. А ось депутати зігнорували застереження. Був переконаний, що відбулася змова частини обранців з метою розбазарювання чернігівської землі: депутати безцеремонно й цинічно голосували «за». Відразу ж звернувся до міського голови Олександра Соколова з проханням застосувати вето й не підписувати рішення. Закликав журналістів оприлюднити згадане рішення. Чернігів – єдине в Центрально-Східній Європі місто, де зберігся унікальний за своєю цілісністю архітектурно-ландшафтний комплекс».

Наскільки мені відомо, це не єдиний протест проти незаконного розподілу землі.
- Протягом всієї каденції я боровся проти дерибану землі, незаконного будівництва в паркових зонах, скверах і на дитячих майданчиках. Вдалося захистити сквер по вулиці Горького, навпроти стадіону ім. Гагаріна. Протестував проти незаконного будівництва восьмиповерхового житлового будинку теж в охоронній зоні Валу, по проспекту Миру, 17-а (за магазином «Янтар»). Згідно з Генеральним планом Чернігова обмежено висотність будівель в центральній частині міста висота будинку з дахом на цій території не може перевищувати 15 метрів (тобто не більше 4 поверхів). Та всупереч законним вимогам посадовці (зокрема, головний архітектор міста) підписали документацію на спорудження неподалік Валу будинку зі шпилем. Окрім того, зноситься дитячий майданчик.
Звертався із депутатським запитом до міського голови також із вимогою скасувати дозвіл на будівництву підземного паркінгу в охоронній зоні.
Нагадаю, що за пропозицією депутатів від УНП було прийнято і Статут міста Чернігова.

До речі, саме за Вашою ініціативою внесено також зміни до регламенту міської ради щодо порядку денного прийняття рішень із земельних питань сесією міської ради.
— З 2007 року проекти рішень з земельних питань не беруться за основу, а розглядається і ставиться на голосування кожний пункт окремо. Це дало можливість в кілька разів зменшити прийняття рішень щодо виділення земельних ділянок за корупційними схемами. Загалом за чотири роки депутатської діяльності подав майже 200 запитів і звернень, прагнучи розв’язувати проблеми різного рівня. Переважна більшість питань були вирішені позитивно. Особливу уваги приділяв інвалідам і ветеранам війни, багатодітним родинам. Іншим соціально незахищеним чернігівцям. Чимало звернень стосувалися медицини, забезпечення хворих громадян ліками й, зокрема, тих, хто страждає на цукровий діабет і не завжди має змогу придбати інсулін.

Тобто розв’язували і глобальні проблеми, і так звані «маленькі».
- Кожній людині болять власні негаразди й болі. Але жодного листа, жодного дзвінки не зігнорував. Хіба назвеш другорядним перекриття дахів будинків або облаштування зупинок громадського транспорту та дитячих майданчиків, ремонт асфальтового покриття вулиць або ж виділення коштів на профілактичні медичні огляди освітян. Хоча не все із задуманого вдалося зробити.

Перепрошую, але в Чернігівській міській раді було лишень два депутати від УНП – Володимир Ступак та бізнесмен Ігор Сухомлин.
- І саме два наші голоси були вирішальними при затвердженні генерального плану розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», спрямованого на збереження заповідної зони міста. Цьому рішенню передували громадські слухання, які були найкращими за всю історію міста. Деякі фракції й окремі депутати навіть після слухань відмовилися голосувати за генеральний план. Наші з Ігорем голоси «за» переважили.

Чернігівці досі з вдячністю згадують Вашу допомогу як народного депутата з виділенням дотації для погашення заборгованості по заробітній платі в фінансово скрутні для області часи.
- Для нашої аграрної Чернігівщини питання дотацій з державного бюджету було завжди важливим. Регіон потребує підтримки держави. У грудні 2005 року на Чернігівщині склалася катастрофічна ситуація – не вистачало коштів, щоб виплатити зарплату всім працівникам бюджетної сфери. Як народний депутат звернувся до тодішнього Прем’єр-міністра Юрія Івановича Єханурова. Мене підтримав наш земляк – народний депутат Валерій Асадчев. Ми добилися, що напередодні Нового року до бюджету області надійшло 26,5 мільйонів гривень.
Народні обранці від Українського Народного Блоку Костенка і Плюща активно виступали за скасування депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності посадовців-корупціонерів, за відродження й всебічну підтримку українського села, захист вітчизняного товаровиробника і надання пільг дітям війни.

Держава відзначила Ваш патріотизм високою нагородою – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Та депутатство, наскільки мені відомо, не принесло матеріальних дивідендів. Даруйте, але чесність сьогодні не в моді.
- Помиляєтесь. Чесність і порядність – цінності одвічні. Людина має жити за Божими заповідями й творити добро. Мені не соромно дивитися в очі своїм виборцям. Як і моїм однопартійцям. Команда Української народної партії сповідує принципи безкорисливості. Їх відданість національній ідеї вивірена роками. Депутати від УНП єдині, хто звітував публічно перед виборцями про зроблене. Нас не треба було розшукувати: громадська приймальня діяла в партійному офісі по вулиці Щорса, 4. Чернігівцям ця адреса добре відома ще з часів зародження Народного руху України за перебудову.

Володимире Федоровичу, один у полі не воїн. Чи є в УНП команда партійців, готових відстоювати інтереси чернігівців?
- Наші кандидати балотуються в кожному районі і майже в кожному селі в депутати місцевих рад усіх рівнів. Сповнені реальних намірів і задумів. Виборці, котрі довірять свої долі, не помиляться у виборі й не пожалкують, якщо вцілять в десятку. Під № 10 у обласну й міську раду зареєстровані наші кандидати – вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков, заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області Людмила Івашко, підприємець Віктор Терещенко, заступник директора міської загальноосвітньої школи № 28 Валентина Лобода, медпрацівник Леонід Подя… Список до Новозаводської районної ради очолює Василь Пустовойт представник ЗАТ «Оболонь» (товариство – один із найбільших платників податків до міського бюджету). А до Деснянської – викладач Чернігівського технологічного університету Людмила Дудко. Наша головна мета – не допустити розбазарювання можновладцями землі національного багатства.

Без сумніву, будь-яка політична партія хотіла б мати такого активіст а в своїх рядах. Чи не маєте наміру «перестрибнути» в більш потужну політичну структуру, де більше шансів стати депутатом.
- Не хочу Вас образити, але це певною мірою провокаційне питання. Завжди негативно ставився до перебіжчиків Я – політик, незалежний від влади, олігархічних кланів, політичних сил. Соціологічні опитування, які нібито проводяться з метою вивчення громадської думки, політична боротьба. Наші опоненти можуть казати все, що завгодно. Не варто довіряти й всіляким замовним рейтингам. Чернігівці – люди розумні й розрізняють правду від фальші. УНП – це не грошовий проект під конкретні вибори, а справжня ідеологічна партія, яка ніколи не обдурювала український народ. Наші члени – патріоти, які живуть з Україною в серці. До обласної ради йдуть люди, які ще з 90-х років утверджують державність – Валерій Сарана, Сергій Соломаха, Іван Осадців, Василь Чепурний … Ці імена добре знайомі мешканцям нашого краю. Ми віримо в перемогу!

Розмовляла Ольга Романюк.
Газета «Народне слово»,
жовтень 2010 року, спеціальний випуск

Категорія: Погляд | Переглядів: 1473 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Ahmeloy  
Keep it cmnoig, writers, this is good stuff.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024