Четвер, 18/Квітня/2024, 21:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Вересень » 15 » Володимир СТУПАК вважає, що спроба об’єднання українських церков під керівництвом Російської церкви є безперспективною
Володимир СТУПАК вважає, що спроба об’єднання українських церков під керівництвом Російської церкви є безперспективною
10:56
«Об’єднання українських церков під керівництвом Російської православної церкви лише поглибить церковний розкол в Україні. Майбутня помісна українська церква має отримати повну автокефалію, ставши повноправно частиною світового православ’я», - вважає голова Чернігівської обласної організації Української народної партії Володимир СТУПАК.
На його думку, «ініціатива УПЦ МП передбачає об’єднання всіх українських церков навколо Московського патріархату і під керівництвом РПЦ». Так політик прокоментував створення УПЦ МП двох груп для проведення переговорів з Українською православною церквою Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою.

«УПЦ МП досі вела переговори з позиції, що в Україні вже є помісна церква, - а саме Московський патріархат, - а всі «розкольники» мають долучитися до неї», - прокоментував ситуацію СТУПАК. На його думку, «оскільки ця позиція не прийнятна для інших українських церков, переговори заходили у безвихідь». Політик висловив сподівання, що «створення групи для підготовки переговорів стане не просто заграваннями з віруючими, а реальним кроком до вирішення проблеми». Він зазначив, що «переговори однозначно є кращим варіантом, ніж голослівні звинувачення УПЦ КП». В той же час, «в ході переговорів має враховуватися позиція української церкви щодо повної автономії, висловлена ще 1991 року», наголосив СТУПАК. На його думку, «ця позиція може стати основою для об'єднання».

«Якщо УПЦ МП не позбавиться опіки Москви, церковний діалог буде безперспективним», - вважає член Правління УНП. Від імені партії він висловив сподівання, що «представники УПЦ МП керуватимуться принципами єдності усіх християн, а не йтимуть у річищі інтересів Росії, де церква залишається, скоріше, інструментом державного впливу, а не духовним наставником».

Категорія: Погляд | Переглядів: 1134 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Володимир Брязкало  
Бути обраним, це ментально належить Українцям. Доба Петра Першого знищила духовенство, який підпорядкував Святу Церкву як засіб для втілення особистих амбіцій, і є продовження тієї доби в сучасному МП. Духовенство України не повинно повторювати помилок жахливого минулого царизму і совкового. Українська Православна Церква Київського Патріархату це Божий Промисел від якого бере початок Українська Державність і служіння Богові і його народові.

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024