П'ятница, 19/Квітня/2024, 02:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Червень » 19 » З першою перемогою співвітчизники: ми живемо в Україні!
З першою перемогою співвітчизники: ми живемо в Україні!
21:10
Чернігівська обласна організація Української народної партії вітає всіх українців з першою перемогою: МИ ЖИВИМО В УКРАЇНІ!
17 червня 2011 року Конституційний Суд України визнав, що використання червоного прапору під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції. Нашим державним символом є синьо-жовтий прапор, під яким українські патріоти боролися за незалежність України і зроблять все, щоб Україна і українці жили щасливо і заможно на своїй землі.

Приємно, що вища судова інстанція, яка, на жаль, торік «відзначилася» вкрай сумнівним рішенням щодо Основного Закону, спромоглася прийняти єдине правильне рішення по конституційному зверненню народного депутата України, лідера Української народної партії Юрія КОСТЕНКА, що, безумовно, зірвало підступні плани антиукраїнських сил на розкол нашого суспільства, ескалації сепаратизму в Україні і, нарешті, відкриває шлях до згуртування українських патріотичних сил навколо вирішення нагальних і болючих соціально-економічних проблем людей.

Прийняття такого судового рішення – це перемога всіх українських патріотичних партій, організацій та громадськості. Ми вдячні всім журналістам Чернігівщини і України, які правдиво і безкомпромісно викривали абсурд цинічного і нахабного наступу антиукраїнської «п’ятої колони» на нашу незалежність і майбутнє нашого народу.
Чернігівська обласна організація УНП відкидає і засуджує спроби розгортання справжньої психологічної війни антиукраїнської агентури за рецептами комуно-гебельсовської пропаганди проти народного депутата України, лідера Української народної партії Юрія КОСТЕНКА. Таким чином комуно-олігархи і підмосковські холуї намагаються помститися переможцю – на війні як на війні.

Ця, поки що перша наша перемога, є прикладом того, як треба українським патріотам разом ініціативно та наступально, використовуючи всі важелі, в т.ч. і правові, відстоювати національні, економічні, соціальні інтереси, права і свободи кожного громадянина.

Громадяни України повинні жити вільно, щасливо і заможно!
Слава Україні!


Чернігівська обласна організація
Української народної партії


ДОВІДКА: Використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції.
Відповідне рішення Конституційного Суду України за зверненням народного депутата України, лідера Української народної партії Юрія КОСТЕНКА було оприлюднене 17 червня.


Як зазначається у рішенні Конституційного Суду, положеннями Конституції України визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких відноситься Державний прапор, Герб, Гімн.

У своєму рішенні КС посилається на те, що Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту.
Також Конституційний Суд звертає увагу, що, відповідно до положень Конституції, прийняття положень щодо використання державної символіки під час офіційних заходів приймається кількістю депутатів не менше 2/3 від загального складу, втім, зміни від 21 квітня до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» приймалися меншою кількістю депутатів, ніж визначено, отже була порушена процедура.

Виходячи з викладеного, Конституційний Суд вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції України, положення абзацу 6 статті 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» від 20 квітня 2000 року №1684-ІІІ у редакції Закону «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» від 21 квітня 2011 року №3298-VІ.

У рішенні також зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення, яке обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене.
Разом з тим Конституційний Суд у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України.

Голова УНП Юрій КОСТЕНКО у зверненні до Конституційного Суду від 24 травня 2011 р. просив дати офіційне тлумачення, роз’яснивши, чи не прирівнюються до Державного прапора України копії Прапора Перемоги згідно з положеннями закону № 3298, яким передбачено порядок їхнього використання та підйому.

Необхідність в офіційному тлумаченні вказаних положень закону № 3298 автор клопотання обґрунтовував наявністю неоднозначної практики у питанні офіційного підйому у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України в різних регіонах країни.

Прийнятий Верховною Радою зазначений закон, Президент Віктор Янукович підписав 20 травня 2011 р.
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1063 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024