Четвер, 25/Квітня/2024, 19:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2017 » Квітень » 16 » За прем'єрства Гройсмана паски додали в ціні двадцять відсотків
За прем'єрства Гройсмана паски додали в ціні двадцять відсотків
07:54
Передвеликодній стрибок цін можуть напрогнозувати всі споживачі – тут, як кажуть, і до ворожки не ходи. Адже до Паски готують різноманітні смаколики всі - і постуючі, і невіруючі. Проте, як не дивно, за тиждень до великого свята на чернігівських ринках різкого здорожчання не помітно. Проте, це не означає, що ціни не стрибнуть за пару днів до свята.

Паскою посмакуємо?

Наприклад, як розповіла директор Чернігівського хлібокомбінату Ольга Заїка, паски все ж відсотків на 20 подорожчають, ніж були минулого року. Бо ж виросли в ціні і цукор, і яйця, і навіть пакувальні матеріали. А до того ж, уже з осені постійно, щомісяця, росла ціна на борошно, а не так, як раніше – з весни.

Щоб дати змогу придбати паску і малоімущим, вони будуть випікатися різної ваги – найменша буде важити 250 грам. Найбільші ж важитимуть 800 грам. До речі, на підприємстві хваляться, що паски тут випікають у старовинних алюмінієвих формах, які збереглися з радянських часів – їх дістають раз на рік.

А сирну паску?

Хто як, а я найбільше люблю сирну паску і навіть – похвалюся – люблю її сам готувати. І сир завжди стрімко злітає в ціні перед Паскою. Цієї неділі за кілограм його просили на центральному ринку 50 гривень. Проте яйця, принаймні за тиждень до свячення пасок, у ціні не зросли – так само по 18 гривень за десяток. Домашні ж, чи ті, що такими звуться, звісно, і в 25 не вбираються… Родзинки є від 35 до 75 гривень за кілограм.

Експерти ж пояснюють стабільну ціну на яйця тим, що її й так уже розігнали вище, ніж треба. А молока в Україні, схоже, настає перевиробництво, тож також стрибка цін нема. Як і на масло – у Чернігові найдорожче масло білоруське, бренд якого тримається на міфах про відповідність радянським ГОСТам. Хоча насправді відповідні українські служби уже ловили білорусів на різноманітних добавках, що не відповідають харчовим нормам. Проте споживачі купуються на білоруський бренд, хоч він і дорожчий.

Ніжинський фокус: м’ясо подорожчало через …сало

Приблизно на 12 відсотків подорожчало м’ясо свинини у Ніжині. Скажімо, кілограм вирізки коштує тут близько 100 гривень, ошийок – 120 гривень. Продавці оригінально пояснюють таке подорожчання - мовляв, через піст сало стали купувати менше (невже? –автор), тож втрати свого доходу вони компенсували подорожчанням м’яса. Отакої!

Щоправда, чернігівські ціни також не дуже відстають: підчеревина коштувала в неділю на ринку «Нива» 85- 90, стегно без кістки – 90, ошийок – 100- 110, а лопатка на кісточці – 80- 85 гривень. М’якоть телятини дешевша – 80 гривень.

"Голос України"

Уточнення: ціни бралися станом на неділю перед Великоднем.
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 909 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024