Субота, 18/Травня/2024, 15:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Вересень » 9 » 198-й день. Нажаль, війна йде не тільки на фронті
198-й день. Нажаль, війна йде не тільки на фронті
14:21
198-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-фашистських терористів.

Осінь 2022 року прийшла як ніколи рано, майже за календарем з нічними приморозками, смогом від пожеж на торф'яниках і дощами.

253 роки тому, цього дня народився Іван Котляревський (9 вересня 1769 - 10 листопада 1838), зачинатель Нової української літературної мови.

33 роки тому, на Установчому з'їзді, що відбувся у конференц-залі Київського політехнічного інституту, 8-10 вересня 1989 року, утворено Народний рух України за Перебудову, якийзгуртував українців у боротьбі за відновлення незалежності України 24 серпня 1991 року.

Напередодні відійшла у вічність королева Єлизаве́та II (Elizabeth II; 21.04.1926 - 08.09.2022) - гарант стабільності Сполученого Королівства та 14-ти країн Співдружності націй, яка з 6 лютого 1952 року правила 70 років і сім місяців, найдовше з усіх британських монархів. До речі, за цей же час, з 1952 року, Владімір Путін лише 8-й господар у Кремлі, а Джо Байден - 14-й Президент США.

Водночас, вона втигла 6 вересня призначити замість Бориса Джонсона нового, 16-го за час її правління, керівника уряду Її Величності, прем'єр-міністерку Мері Елізабет «Ліз» Трасс (Mary Elizabeth «Liz» Truss; нар. 26.07.1975).

Безумовно, разом зі смертю Єлізавети ІІ та останнього генсека КПСС і президента СССР Міхаїла Горбачова завершилася епоха ООН, сформована за підсумками Другої світової і Холодної війни.

У Світі немає нічого вічного, крім вічної пам'яті.

Світ чекає на кардинальні зміни.

Якими вони будуть залежить і від Українського народу, і підтримки його союзниками у цій черговій московсько-українській війні.

Якою бачать цю війну в подальшому вперше, 7 вересня, публічно висловили на "УКРІНФОРМ" у матеріалі "Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд" Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних Сил України та Михайло Забродський, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки. (див. ttps://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3566162-ak-zabezpeciti-voennu-kampaniu-u-2023-roci-ukrainskij-poglad.html)

Водночас, ЗСУ, крім анансованого наступу на Півдні, здійснили несподіваний для ворога прорив його оборони у Харківській області у напрямку міста Куп'янська - стратегічного для забезпечення ворожого угрупування в Ізюмі, та звільнили 20 населених пунктів, зокрема, 8 вересня місто Балаклію.

Однак, варто пам'ятати, що наступ є складною військовою операцією, яка потребує злагодженості дій всіх ланок, надійної розвідки та, впершу чергу, секретності.

І, як свідчить досвід Другої світової війни, наступи неодноразово закінчувалися розгромними "котлами" для наступаючої Червоної армії, зокрема, у травні 1942 року під Харковом.

Тож українцям незавадило уважно ознайомитися з думками наших військових, викладених на "УКРІНФОРМ" у "Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд", а не захоплюватися розмишлізмами від блогерів і експертів у соціальних мережах.

Нажаль, війна йде не тільки на фронті.

Не встигли чернігівці оговтатись після ганебного трагічного інциденту через некомпетенсть і бездіяльність правоохоронних органів з виставкою боєприпасів під час благодійного дитячого заходу 3 вересня на Валу, як новий гучний скандал за участю московської пропагандистки Скабєєвої і начебто СБУшників у фітнес-клубі "Кислород" струсонув Чернігів.

І пішло-поїхало.

Засідання Ради оборони області з прийняттям суперечливого щодо законності порядку проведення масових заходів на території області в умовах правового режиму воєнного стану, звернення до ДБР міського голови щодо розслідування провокацій проти нього, звинувачення у збитках бюджету від повернення з оренди Чернігівської ТЕЦ, безвідповідальне ставлення до зберігання збоку посадових осіб ОВА гуманітарної допомоги.

Водночас, під агатацію на телеканалах підконтрольних міському голові триває збір підписів на підтримку електронної петиції №22/149940-еп до Президента України "Черніговом має керувати обраний мер, а не призначений чиновник, - громада міста ".
Петицію підписали 23116 громадян з необхідних 25000.
Збір підписів триває.
Залишилося 37 днів.

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 206 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024