Вівторок, 16/Квітня/2024, 22:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [720]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2005 » Грудень » 18 » „Безпрєдєл” по Новгород-Сіверському.
„Безпрєдєл” по Новгород-Сіверському.
16:40
Вдруге депутати Новгород-Сіверської районної ради не дали дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності Івана Гущи – керівника сільськогосподарського підприємства „Задеснянське” з села Бирине Новгород-Сіверського району. Цього депутата звинувачують у перевищенні своїх службових повноважень та фальсифікації документів.
Якщо казати простими словами – з дозволу цього діяча в 2004 році спиляли близько 900 кубометрів будівельної деревини. Знищені дерева були природним прикриттям від вітру для сільськогосподарських угідь. Кількість коштів що поступила до бюджету сільгосптовариства не може не викликати посмішку – близько 5 тисяч гривень. Це десь по 5 гривень за кубометр. До слова кажучи, один складометр дров (що набагато менше за кубометр) в тому ж таки 2004 році коштував від 25 до 30 гривень. Чернігівський міжрайонний природоохоронний прокурор Анатолій Помаз марно намагався переконати депутатів, що дерева з лісопосадок продані якомусь приватному підприємцеві незаконно. Комісію, яка оцінювала цей матеріал за такою сміхотворною ціною, знайти не вдалося. Ціна цього лісоматеріалу на ринку коштує 1 млн. 286 тисяч гривень. Куди ділися гроші можна тільки здогадуватися. Прокурор повідомив, що в разі не зняття недоторканості з Івана Гущи, ця чимала сума буде стягуватися з 830 пайщиків сільгосптовариства „Задеснянське”. Втім цей аргумент виявився не достатньо переконливим для депутатів райради, більшість з яких – керівники різних підприємств. За зняття недоторканості проголосувало тільки п’ятеро, серед яких два члени Української народної партії Борис Домоцький та Микола Помаз. Якими міркуваннями користувалися інші депутати, не беремося встановлювати. Вражала тільки мовчазна атмосфера, в якій народні обранці запрограмованими жестами голосували за таке антинародне та ганебне рішення. Голова районної ради Іван Гавриленко, не моргнувши оком, підняв руку за те, щоб не дозволити притягнути Івана Гущу до відповідальності.
Цинізму депутатам вистачило й для того, щоб не надати автору цих рядків слова для виступу.
Поважні пани депутати, звертаюся до вас через правдиву газету. В Україні вину кожного підозрюваного треба довести в суді. Втім, мабуть, значній частині з вас є чого боятися і ви намагаєтеся не потрапити до суду. Цікавими були слова того ж Гущі, що в 2004 році він діяв з дозволу тодішнього голови райдержадміністрації В’ячеслава Кауфмана, який також є депутатом районної ради. Ото б потягнути за цю ниточку, мабуть, багато цікавих прізвищ випливе! Не сумнівайтеся, пани депутати, якщо ви правдиво не інформуєте своїх виборців про вашу діяльність в радах – це зроблять члени Української народної партії, їм нема чого боятися. Але ви, що б’єте себе в груди і кричите, що є захисниками народних інтересів, можете не розраховувати на народну підтримку.
Голова Новгород-Сіверської райдержадміністрації Валентина Черник, що була присутня на сесії районної ради, мовчки спостерігала за голосуванням, хоча могла б виступити і, принаймні, закликати депутатів притягнути підозрюваного до кримінальної відповідальності і не заважати правосуддю. Проте, що можна почути від людини, яка ще рік тому працювала начальником районного управління економіки під началом того ж Кауфмана? Правду говорить українське прислів’я: „Ворон ворону оку не виколе”.
На жаль, кругова порука серед депутатів існує і в Чернігівській районній раді. Там переховуються від правосуддя двоє депутатів від відповідальності за фінансові зловживання. Один з двох депутатів, який підтримав зняття недоторканості – голова райорганізації УНП Олександр Мисюра. Всі інші – не дали згоди.
Така ж сама ситуація в Менській райраді, де депутати не погодилися з прокурором і не надали згоди на притягнення двох звинувачуваних керівників-депутатів до відповідальності. На підтримку прокурора виступив тільки депутат, голова Менської райорганізації УНП Василь Леоненко.
Український Народний Блок Костенка і Плюща виступає з ініціативою провести Всеукраїнський референдум щодо зняття недоторканості з депутатів усіх рівнів.

Ігор Левенок

Категорія: Злочинність | Переглядів: 2121 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024