П'ятница, 26/Квітня/2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2006 » Травень » 25 » Юрій Костенко:” Жоден олігарх не голосував за українські національні інтереси”.
Юрій Костенко:” Жоден олігарх не голосував за українські національні інтереси”.
15:46
перебування лідера Українського народного блоку на Чернігівщині
У Ніжині в Юрія Івановича Костенка живуть тесть і теща, тому до цього міста він, звісно, любить приїздити з дружиною. Щоправда, цього разу на сімейне спілкування часу практично не було – зранку Юрій Костенко молився у Всіхсвятській церкві, після чого зустрічався з ніжинцями в Будинку культури. І – дорога на Чернігів.
На прес-конференції в незалежному прес-центрі „Вибори – 2006” Юрій Костенко був відвертим.
Що це за помаранчева сила, яка підтримує червоних і біло-синіх?
На питання чому чернігівська „Наша Україна” на виборах міського голови підтримала не „помаранчевого” кандидата Володимира Ступака, а соціаліста Миколу Рудьковського, відповідь проста. Така ситуація не тільки у вас, але, наприклад, і в Рівному, де наш блок на виборах міського голови пропонує кандидатуру Володимира Хомка, начальника водоканалу, який за 8 місяців дав місту гарячу і холодну воду. А „Наша Україна” разом із „Регіонами” – прихильника Януковича”. Тож до чого тут Ющенко, яким прикривається „Наша Україна”?
Що ж до соціалістів, яких уже прозвали капіталістами, то Мороз ніколи не буде працювати на українського виробника, а тільки спекулюватиме на соціальних питаннях. Результатом же роботи міністра-соціаліста Баранівського є завдання збитків українському фермерству більших, ніж за всі попередні роки.
Зайшла мова і про Ющенка
– як зрозуміти його логіку, коли він робить ставку у кадрових призначеннях не на українських патріотів, а на лібералів? Українська народна партія, очолювана Юрієм Костенком, була основою блоку Віктора Ющенка – вона не приєднувалась, як Юлія Тимошенко, не торгувала своїми 5 відсотками, як соціалісти Мороза, вона просто була разом з Ющенком його вірною опорою. Коли ж дійшло до призначень... Юрій Костенко відповів:” Ющенко дійсно є яскраво вираженим лібералом в економіці, а щодо культури – українство його незаперечне. Згадайте і відродження Батурина, і козацьких могил, і музею Мазепи в Києві. Ми з Ющенком з 1993 року – від часу, коли за нашою пропозицією очолив Національний банк. Саме моя і Плюща активність захистили його, як прем’єр-міністра від відставки вже через 4 місяці і ми ж на цю посаду його пропонували. Саме ми створили „Українську правицю” і саме ми з рухом створили блок Віктора Ющенка. Проте кількість посад, запропонованих УНП після виборів, була неадекватною нашому вкладу в перемогу Ющенка – один міністр і два керівники обласних адміністрацій. Але зате мені не соромно за жодного нашого представника у владі. Натомість ліберали Терьохін і Пинзеник ледь не знищили українського м’ясовиробника, українського пивовара тощо. А Юлія Тимошенко несе пряму відповідальність за енергетичні тряски, які доводилося нам переживати. Соціалісти ж намагаються в уряді поєднувати вогонь і воду. Мало того, що вкрали у нас лозунг „Збудуємо Європу в Україні!” і гальмують наш хід до Європи, то ще й за рік завдали таких збитків українському фермерству, як ніколи за всі попередні роки. Цінова політика міністра-соціаліста Барановського, коли молоко у селян купують по 60 копійок, а посередники здають по 2, 50 – тому підтвердження. Мороз ніколи не буде працювати на українського виробника, а тільки спекулюватиме на соціальних питаннях”.
Який ніс у олігарха?
Український народний блок Костенка і Плюща відрізняється від інших перш за все тим, що в його списках на вибори нема олігархів. Це позиція принципова, адже, як сказав Юрій Костенко, „мій політичний досвід говорить, що жоден олігарх ніколи не голосував за українські національні інтереси, а тільки за свої власні”. Тому блок не приховує правди виборцям, розповідаючи про порошенків і жваній у списках „Нашої України” і фельдманів та абдуліних у блоці Юлії Тимошенко. „Мені байдуже з яким носом (політичним, звісно) зайде у Верховну Раду олігарх – помаранчевим чи білим з червоним сердечком. Головне, що він не буде працювати на Україну” – говорив Юрій Костенко.
Погром намету Українського народного блоку Костенка і Плюща
Буквально перед приїздом до Чернігова в мікрорайоні Бобровиці охороною приватного магазину розгромлено агітаційний намет блоку. Перед цим здійснено пограбування штабу, наїзд на народного депутата Володимира Ступака. А якщо до цього ще додати наїзд на іншого представника блоку – народного депутата Івана Зайця, погроми штабів у Чернівцях та Луганську, то стає зрозумілим – стільки випадковостей не буває. Чому Український народний блок Костенка і Плюща – єдина політична сила на цих виборах, яка терпить стільки ударів? Це при тому, що всі штатні соціологи—„болтологи” дають так мало відсотків?
Народний депутат України Володимир Ступак переконаний: „Ми – єдині, хто проводить стільки зустрічей з виборцями і хто розказує правду про олігархів у списках різних партій і блоків”.
Хто закривав Чорнобиль ?
Навколо теми ядерних відходів багато спекуляцій – Юрій Костенко, як спеціаліст, у цьому переконаний. Саме він розробляв закони, які забороняють ввезення в Україну навіть побутового сміття, не кажучи вже про ядерні відходи. Саме він очолив процес зупинки Чорнобильської станції. І тому він виступає за розробку власної системи зберігання і навіть виготовлення українського ядерного палива:” Росія може відмовитись від захоронення його в себе, але й без цього „сухий залишок” від переробленого ядерного палива все одно повертається в Україну на довічне зберігання. А якщо до цього додати біля 200 тон палива, яке зберігається в Чорнобилі, біля тисячі несанкціонованих ядерних могильників у зоні, то стає зрозумілим – нам треба створювати свою систему зберігання відходів”.
„Чорноморський флот Росії платить Україні менше, ніж коштує перехід одного футболіста в інший клуб”
Такі стосунки з сусідньою державою Український народний блок не може вважати нормальними. Тому треба до влади приводити українських патріотів – у цьому переконував на зустрічі в палаці хіміків Юрій Костенко. Зал на 800 місць був переповнений – люди стояли і проходах. Народний артист України Тарас Петриненко не просто співав, а також переконливо агітував за Український народний блок Костенка і Плюща, до якого і сам належить. Спілкування Юрія Костенка з чернігівцями завершилося прямими ефірами на обласних радіо та телебаченні.
Український народний блок Костенка і Плюща – це та політична сила, яка піднімала першу хвилю боротьби за незалежність України. Зараз ми виступаємо за повернення традиційного українського господарювання, за приведення до влади на селі фермера, за відродження українства в Україні, а наші поодинокі представники у владі показали як треба працювати не на свою кишеню, а на Україну. Для нас Україна – понад усе.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1934 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024