Четвер, 28/Березня/2024, 21:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Травень » 27 » Політична криза в Україні розв’язана, прийнята спільна заява
Політична криза в Україні розв’язана, прийнята спільна заява
15:49
27 травня 2007 року за результатами переговорів Президента України, Голови Верховної Ради України і Прем'єр-міністра України прийнято спільну заяву.Заява розміщена на офіційному сайті глави держави.
СПІЛЬНА ЗАЯВА
Президента України, Голови Верховної Ради України і Прем'єр-міністра України щодо невідкладних заходів, спрямованих на розв'язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів до Верховної Ради України

27 травня 2007 року
Усвідомлюючи всю повноту відповідальності за суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в державі, гарантуючи недопущення ескалації політичної кризи, прагнучи її негайного розв'язання виключно мирним шляхом на основі діалогу провідних політичних сил, керуючись Конституцією України і для забезпечення національних інтересів та єдності країни, Сторони домовились:
1. З метою створення належних умов для реалізації конституційних прав громадян забезпечити недопущення будь-яких спроб нагнітання протистояння у суспільстві та упередити усі можливі дії щодо провокування «силового» розвитку подій.
2. Провести позачергові вибори до Верховної Ради України 30 вересня 2007 року.
3. Визнати, що позачергові вибори до Верховної Ради України проводяться згідно Указу Президента України на підставі частини другої статті 82 Конституції України.
4. Для законодавчого забезпечення чесних, прозорих і демократичних позачергових виборів до Верховної Ради України ініціювати проведення з 29 травня 2007 року протягом двох днів (29-30 травня) пленарних засідань Верховної Ради України, на якому:
• прийняти в цілому погоджені Робочою групою уповноважених представників Президента України, Кабінету Міністрів України, парламентської коаліції та парламентської опозиції проекти нормативно-правових актів (додаток 1);
• підтвердити результати голосування щодо ухвалених у період з 2 квітня по 29 травня 2007 року актів Верховної Ради України (додаток 2);
• прийняти попередньо погоджені закони, що стосуються вступу України до СОТ, та інші нормативно-правові акти з соціально-економічних питань (додаток 3).
5. Кабінету Міністрів України разом із Центральною виборчою комісією забезпечити виконання Закону України «Про Державний реєстр виборців».
6. З метою забезпечення чесних, прозорих і демократичних виборів внести зміни до персонального складу Центральної виборчої комісії на засадах домовленостей, досягнутих Робочою групою уповноважених представників Президента України, Кабінету Міністрів України, парламентської коаліції та парламентської опозиції.
7. Сторони беруть зобов'язання не допускати поза межами своєї компетенції втручання у діяльність органів судової влади та правоохоронних органів.

Президент України В. А. ЮЩЕНКО
Голова Верховної Ради України О. О. МОРОЗ
Прем'єр-міністр України В. Ф. ЯНУКОВИЧ

[color=gray]president.gov.ua[/color]

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1848 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024