Середа, 01/Травня/2024, 13:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Червень » 28 » ЗАЯВА Блоку «Рух-Українська правиця» з нагоди Дня Конституції
ЗАЯВА Блоку «Рух-Українська правиця» з нагоди Дня Конституції
16:41
ЗАЯВА Блоку «Рух-Українська правиця» з нагоди Дня Конституції, котрий антидержавницькі сили намагаються нівелювати
Вітаючи усіх громадян України із визначним святом - Днем Конституції, доводиться з сумом констатувати, що цей день останнім часом перетворився на «свято зі сльозами на очах».
Хоча ухвалення 1996 року Основного Закону в Україні закріпило основні засади національної державності, але сьогодні ми спостерігаємо боротьбу кримінальних угруповань в політиці, спрямовану на руйнацію цих засад.
Слід пам'ятати, що першопричиною нинішньої політичної кризи стало внесення змін до Конституції України у грудні 2004 року, які спільно ініціювали лідер соціалістів Олександр Мороз і останній керівник адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук. Зміни до українського Основного Закону, текст якого, до речі, був визнаний одним з найкращих у Європі, подавались ними перед суспільством як вкрай необхідні і нагальні, як наслідок єдино можливого компромісу у Верховній Раді і в політичному істеблішменті загалом. Насправді це була справжня політична спекуляція, здійснена з допомогою тиску і шантажу для того, щоб і надалі тримати в своїх руках головні владні важелі.
Поспішні, спекулятивні зміни до Конституції, ухвалені депутатами методом “пакетного голосування”, розбалансували всю систему влади в країні. Серед найбільш абсурдних моментів, які були запроваджені, слід відзначити, що всенародно обраний глава держави - Президент України - фактично був позбавлений можливості впливати на формування виконавчої гілки влади. Таке становище донині загрожує самому існуванню української держави і, безперечно, мусить бути виправлене.
Антиконституційна діяльність парламентської кризової коаліції, її цинічне прагнення всупереч волі виборців захопити абсолютну владу в країні призвели до жорстокої політичної кризи, яка породила зневіру громадян у найвищих інститутах влади держави і поставила країну під загрозу правового хаосу і розколу.
«Рух – Українська правиця» виступає за рішучі зміни у структурах влади, але вважає, що їх треба проводити продумано, поступово і системно. Сьогоднішня політична криза – не найкращий час для конституційних змін і реформ, якщо є загроза отримати в результаті таку конституцію, де зникне все українське, або – ще гірше – мати не одну, а дві конституції для правого і лівого берегів Дніпра. Ми переконані, що справжнє реформування інститутів української влади не повинно відбуватися у вузькому політичному колі. До цього повинні бути залучені незалежні фахівці права, представники громадськості. Лише з врахуванням їхніх пропозицій, з врахуванням інтересів усіх прошарків суспільства та через становлення реального місцевого самоврядування й систему децентралізації влади можна змінити нинішню ситуацію на краще.
З цією метою «Рух – Українська правиця» готовий підтримати ідею Президента Віктора Ющенка щодо проведення найширшого суспільного обговорення теми вдосконалення державної влади. Наполегливість і послідовність у цій роботі призведе до того, що Конституція України стане справжнім і діючим Основним Законом, який стимулює розвиток національної демократичної держави, суспільства та сприятиме європейській перспективі України.

УНП

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1690 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024