Середа, 01/Травня/2024, 01:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 5 » «Декларація про об’єднання демократичних сил передбачає створення єдиної національно-демократичної партії після дострокових виборів»
«Декларація про об’єднання демократичних сил передбачає створення єдиної національно-демократичної партії після дострокових виборів»
16:26
Юрій КОСТЕНКО: «Декларація про об’єднання демократичних сил передбачає створення єдиної національно-демократичної партії після дострокових виборів»
«Сьогодні у продовження угоди про створення єдиного президентського мегаблоку від 7 червня, парафованої НСНУ, «Народною самообороною» та Блоком «Рух-Українська правиця», підписано Декларацію про об’єднання демократичних сил», - заявив один із лідерів Блоку «Рух-Українська правиця», лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «у відповідності до вимог Закону про вибори України, суб’єктами підписання цієї угоди стали 10 партій».

КОСТЕНКО нагадав, що саме УНП ініціювала об’єднання всіх правих сил в єдину партію, а після оголошення дострокових парламентських виборів праві партії запропонували створити єдиний мегаблок демократичних сил, щоб не допустити реваншу Партії регіонів та проросійських КПУ з СПУ.

«В сьогоднішній Декларації про об’єднання передбачено створення єдиної національно-демократичної партії після дострокових виборів, – тобто саме правої партії, як того вимагала УНП», - заявив КОСТЕНКО. За його словами, «умови, на яких буде створено цю єдину праву партію, будуть зафіксовані окремим документом».

Довідково.

У жовтні-листопаді 2006 р., в контексті ініціативи об'єднання політичних сил на ідеологічній основі, УНП ініціювала проведення "круглих столів" правих партій в усіх областях Україні, в тому числі й у більшості районних центрів.

20 грудня 2006 р. лідери УНП та НРУ підписали Декларацію про відновлення організаційної єдності партій. Партії, "виходячи зі спільної ідеології, спорідненості та демократичних цінностей" та "зважаючи на досвід парламентських виборів 2006 року", задекларували роботу для "розбудови української національної держави". Декларація щодо відновлення організаційної єдності НРУ та УНП розглядалася як "перший етап на шляху до об'єднання національно-демократичних сил України." Партії звернулися до всіх національно-демократичних сил з пропозицією "сприяти об'єднанню в єдині депутатські фракції в органах місцевої влади" та "об'єднати зусилля для спільної участі в наступних президентських, парламентських та місцевих виборах". Незабаром після підписання Декларації УРП „Собор” заявила про підтримку консолідації національно-демократичних політичних сил та готовність долучитися до об’єднавчих процесів.

24 березня 2007 р., до оголошення Указу про дострокові парламентські вибори Народний рух України, Українська народна партія, Українська республіканська партія „Собор”, Республіканська Християнська партія та Партія відродження села підписали Меморандум «Про створення блоку національно-демократичних та патріотичних сил». Вони висловили готовність «сформувати виборчий блок та спільно взяти участь у чергових виборах до Верховної Ради України та місцевих рад», а також підтримали прагнення УНП та НРУ до відновлення організаційної єдності та заклик Ради двох партій до національно-демократичних сил щодо консолідації від 20 грудня 2006 р.

2 квітня 2007 р. партії, що підписали Меморандум, виступили із офіційною Заявою, якою підтримали Указ Президента про розпуск парламенту та визнали його обов'язковим до виконання усіма органами влади.

3 квітня 2007 р. партії, що підписали Меморандум, звернулася до Президента, Блоку Юлії Тимошенко та Народного союзу Наша Україна із закликом сформувати єдиний виборчий блок з єдиним списком на дострокових парламентських виборах. Такий крок дозволив би пропрезидентським силам уникнути взаємопоборювання на дострокових виборах.

5 квітня 2007 р. під час консультацій керівників 12-х політичних партій у Президента України про цю пропозицію було поінформовано главу держави.

11 квітня 2007 р. підписано угоду про створення виборчого блоку правих партій. Офіційна назва, зафіксована в Угоді про утворення виборчого блоку політичних партій "Рух-Українська правиця".

УНП

Категорія: Погляд | Переглядів: 1720 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 1
1 Sara  
I'm sohcked that I found this info so easily.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024