П'ятница, 26/Квітня/2024, 13:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Липень » 12 » Ганна СКРИПНИК: «Дитячий алкоголізм – не стільки медична, скільки загальнодержавна проблема»
Ганна СКРИПНИК: «Дитячий алкоголізм – не стільки медична, скільки загальнодержавна проблема»
16:06
«Проблема дитячого алкоголізму і наркоманії є наслідком відсутності належної державної політики у сфері роботи з молоддю», – заявила представниця Блоку «Рух – Українська Правиця» від Української Народної Партії, директор Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Рильського, академік НАН України Ганна Скрипник. Так вона оцінила зливу заяв фахівців щодо катастрофічного поширення алкоголізму та наркоманії серед неповнолітніх – дітей віком 10-12 років.
«Те, що ми маємо нині, – наслідок надмірної реклами алкоголю в ЗМІ, особливо на телебаченні», – зауважує Г.Скрипник. На її думку, «дитячий алкоголізм – це системна загальнодержавна проблема, яка за кілька десятиліть може призвести до виродження нації». Державної підтримки потребують насамперед «дитячі та юнацькі освітньо-виховні організації, які мають виховувати у молоді потяг до здорового способу життя», – наголошує відомий науковець і політик.
«На початку минулого століття в Україні дуже популярними були такі виховні організації, як «Січ», «Пласт», – нагадує Ганна Скрипник. – Водночас тепер у дитячих таборів забирають землі, у колишніх бібліотеках та гуртках – відкривають зали гральних автоматів. На цьому тлі зростання наркоманії та алкоголізму не викликає особливого здивування».
Ганна Скрипник пообіцяла, що УНП докладатиме максимум зусиль для заборони реклами алкоголю на телебаченні та пошуку шляхів альтернативних форм організації дозвілля молоді й адекватного професійним навичкам працевлаштування. «Чомусь рекламу тютюну на телебаченні обмежили, запустивши в той самий час увечері рекламу алкоголю. Це неподобство слід заборонити», – вважає академік НАН України Ганна Скрипник.

"Народне Слово"

Категорія: Соціум | Переглядів: 1939 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024