Четвер, 25/Квітня/2024, 07:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Серпень » 19 » Влада виявляє надмірний лібералізм
Влада виявляє надмірний лібералізм
12:25
«Влада надмірно ліберальна у вирішенні проблем утвердження символіки української держави», – заявив перший заступник голови Української Народної Партії Іван Заєць у зв’язку з хуліганськими діями невідомих осіб, які 10 серпня у Полтаві облили червоною фарбою камінь, встановлений на місці майбутнього пам’ятника землякові полтавчан, главі Директорії УНР Симону Петлюрі.
«Ця дія, яка супроводжувалася активізацією кампанії у місцевій пресі проти встановлення пам’ятника Петлюрі, символізує незавершеність процесу ліквідації символів тоталітарної доби. В Україні стоять пам’ятники Лєніну, але непоцінованими залишаються пам’ятники постатям державників УНРівської доби. Спостерігається вражаюча непослідовність влади в утвердженні символіки Української держави», – переконаний Іван Заєць.
Він вважає, що цим «влада потурає антидержавним екстремістським силам». «Такі акції, як полтавська провокація, покликані поглиблювати суперечності в українському суспільстві, перешкоджати консолідації народу, руйнувати єдине розуміння нашої історії», – наголосив політик. Він зазначив, що ці факти не є поодинокими, і як приклад навів події у Харкові, де було облито фарбою пам’ятний камінь воїнам УПА в Молодіжному парку.
«Яскравим символом непослідовності української влади» Іван Заєць вважає «прапор над ВР, над яким зоріє комуністична зірка». «Бачимо проблему незавершеності процесу ліквідації символів тоталітарного режиму», – зазначає політик. Він також наголошує на тому, що «проблема тоталітарних символів не обмежується лише періодом радянського режиму, а включає також і імперський». Він нагадує про історію зі встановленням в Одесі пам’ятника Єкатєріні II. «Символіка, пов’язана з УНРівським періодом, відбиває важливий етап боротьби українців за власну державу, а Єкатєріна II – це руйнування української козаччини, запровадження в Україні кріпацтва. Жодна країна світу не ставить пам’ятників своїм поневолювачам», – наголосив І.Заєць.
Відомий політик назвав полтавську провокацію «тестом для демократичних сил напередодні виборчої кампанії – чи відступлять вони, чи, навпаки, дадуть чітку відповідь прискоренням встановлення пам’ятника Петлюрі».

Народне Слово

Категорія: Погляд | Переглядів: 1487 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024