Четвер, 28/Березня/2024, 11:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [716]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Вересень » 7 » «Стабільність і добробут» – для кого?..
«Стабільність і добробут» – для кого?..
17:26
Нечувана інфляція призвела до зниження темпів зростання доходів населення вдвічі
Київ накрила хвиля агресивної передвиборчої агітації. З величезних «бігмордів» усміхаються до киян обличчя політиків, омолоджені засобами комп’ютерного дизайну років на 20... Стоять на вулицях сині намети, в яких перелякані студенти раді кожному випадковому перехожому й несміливо тицяють йому до рук розкішні папірці синьо-білого агітпропу...
А в тих папірцях – як у політрекламних телероликах – біле легко видається за чорне й навпаки, спокійнісінько присвоюються чужі досягнення, електорат вводиться в оману без найменших вагань.
Відомо, що волає злодій під час погоні за ним... Добре відомий також постулат доктора Геббельса: що неймовірніша брехня – то охочіше їй вірять...
Прочитання матеріалів, написаних білим шрифтом на синьому фоні, викликає бажання вимити руки та лице. Проте доведеться хоч побіжно зупинитися на їхньому змістові, щоб мати уявленння про методи, якими фальсифікують українську дійсність.
У рекламних телероликах партія Януковича хвалиться з приводу підвищення зарплат і пенсій у 2006 і 2007 рр. Мабуть, «коліціянти» забули, як хотіли зрізати допомогу при народженні дитини у 2006 р.? Забули, як узагалі не хотіли підвищувати зарплати у 2007 р., й лише вето Президента Віктора Ющенка та протести опозиції змусили їх погодитися на мізерні збільшення. 2005 р. помаранчеві уряди реалізували найбільше зростання зарплат і пенсій, при цьому значна частина економіки вийшла з тіні. У 2006 і 2007 рр. завдяки «бюджету розвитку» тінізація економіки знову зросла.
Фінансовий блок уряду «проффесіоналів» невідь нащо нахапав за кордоном боргів аж на 14 млрд гривень – тоді як на казначейських рахунках Кабміну припадає пилом 22 млрд. Мабуть, на чорний день «антикризовиків»? Проте розраховуватися за ці безглузді позики доведеться, звісно ж, нам і дітям нашим...
Про «покращення життя вже сьогодні» журналістами висловлено вже стільки ядучих дотепів, що автори цього чудового гасла воліють не згадувати про нього. Та й то сказати – вони своє життя за час панування у владі поліпшили ґрунтовно...
Приміром, на тлі зростання в країні загалом заборгованості уряду з компенсації підприємцям ПДВ за останні півтора року з 640 млн до 7, 6 млрд грн Донецька область за вказівкою першого віце-прем’єра Азарова отримує цю компенсацію у розмірі 220% до плану, тоді як Волинь – 2,5% і Київщина – 6%.
Що ж отримали інші українці від цього менеджменту? Агітки синьо-білих горлають про зниження «антикризовим» Кабміном цін ледь не на все, проте насправді минулий рік запам’ятався громадянам шаленим зростанням вартості комунальних послуг, а нинішній – скаженим подорожчанням продуктів харчування. За даними Держкомстату України, гаряче водопостачання у 2006–2007 рр. подорожчало для населення на 123%, газ – на 43%, холодна вода – на 60%, квартплата – на 70%. Роздрібні ціни на бензин з початку поточного року не зменшилися, як вихваляються «проффесори», а зросли: бензин А-76 подорожчав на 10%, А-95 – на 20%.
Протягом останнього року ціни на хліб зросли в країні на 13%, на борошно – на третину, на молоко – на 19%, фрукти й овочі серед літа підскочили в ціні на 35%, яйця – на 38%! А урядові чиновники демонстрували цілковиту управлінську імпотенцію й здатні були лише на гучні заяви.
Нечувана інфляція призвела до зниження темпів зростання доходів населення вдвічі. Впали темпи збільшення національного ВВП, що останнім часом викликає тривогу в міжнародних фінансових установах.
--------------------------------------------------------------------------------
Панування «реґіоналів» принесло в Україну добу катастроф на транспорті та у промисловості, повернення сумнозвісної «азаровщини» у податковій сфері та страшну практику кривавих убивств бізнесменів. Країною прокотилася хвиля рейдерських нападів на підприємства, на які уряд заплющує очі.
І коли прем’єр та його команда пояснюють свої економічні провали цьогорічною посухою чи політичною нестабільністю, яку нібито нагнітає в країні Президент разом з опозицією, на згадку приходить брутальна російська приказка про те, що насправді заважає поганому танцюристові...
--------------------------------------------------------------------------------

Автор: Іван Гонтаренко
Народне Слово

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1883 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024