П'ятница, 26/Квітня/2024, 13:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Вересень » 21 » Чи ж є життя після виборів?
Чи ж є життя після виборів?
11:19
Дивна все ж таки у нас із вами, читачу, країна. У державах, які відносять до цивілізованих, вибори президента й парламенту проходять практично непомітно. Там розвинуте, потужне й самодостатнє громадянське суспільство просто наймає собі президента, уряд і парламент для надання державних послуг – як ви наймаєте собі няню для обслуговування ваших дітей.
Не так воно в Україні, де через нерозвинутість постколоніальної економіки та незрілість суспільства воно обирає собі на черговий термін чергових властителів, невідь чому покірно мирячися з їхньою зажерливістю й безпорадністю в царині державного менеджменту. Через абсолютність і безкарність влади в Україні процедура вибору народом своїх слуг демонізується до краю, прихід до влади нової команди буквально ставить суспільство догори дриґом, а передвиборний місяць просто паралізує країну. Завмирає робота на будовах і підприємствах, бізнесмени воліють не розпочинати жодних нових проектів, селяни припиняють посівну, а хитрі чиновники просто ігнорують свої обов’язки, з головою поринувши в докрадання недокраденого та пошук нового тепленького місця.
Сам же електорат, тамуючи подих, впивається показною боротьбою пігмейської «еліти» й клопочеться принциповими питаннями власного майбуття: чи ходитиме із села автобус до райцентру, якщо переможе Янукович? Якою зробить Юля ціну на горілку? Чи подешевшають квартири за Луценка? Чи родитиме буркун в баби на городі, якщо прем’єром стане Ринат Леонідович? І як же це тектиме Роставиця поміж зелених берегів, коли спікером знову настановлять Мороза?!.
Обивателі, надивившись дешевої гумової пупсні, спілкуються партійними гаслами й замість виконувати подружні функції цілими ночами караються тяжкими сумнівами: і що ж його робити? Як жити далі – вибори ж на носі!
Чи то тікати до тещі на село?..
Чи взяти у куми лікарняний на місяць та й залягти у неї ж на дно?..
Чи поміняти свою кревну «заначку» в тисячу гривень на долари? А як впаде зелений – тоді куди? Бігме, хоч з мосту та й у воду...
Чи ж просто взяти та й щиро напитися – бо ж вибори оно вже...
Під впливом агресивної передвиборної агітації 30 вересня уявляється початком чи то страшного суду, чи то вічного панування справедливості й добробуту. Азаров не знає, де подіти імпортне м’ясо й передрікає обвал цін на харчі, ріелтори лякають обвалом ринку житла, банкіри – обвалом чи то долара, чи то гривні. Що воно таке, ми ще не знаємо, то й лякати нас легко. Томенко хоче замінити киянам мера. Волков погрожує все незаконно приватизоване законно відібрати й законно ж поділити. «Білі ґави» чемно жахають «ублюдків» тяжкими карами...
Кого слухати? Куди бігти?
Проте насправді підсумок виборів є питанням доброго життя та фінансової смерті лише для політиків. Ви не повірите, читачу, але світ після виборів не завалиться. Як це дивно не звучатиме, але Дніпро й далі тектиме до того самого моря. Економіка функціонуватиме. Люди народжуватимуть дітей чи то за 8 тисяч гривень, чи за 15. Діти виростатимуть і вимагатимуть собі пепсі-коли, а батьки працюватимуть, щоб дітям її купити.
Просто українцю слід відчути себе роботодавцем, до якого на співбесіду прийшли сумирні кандидати на працевлаштування Янукович, Тимошенко, Луценко та ін. Не зважаймо на самовихваляння й взаємні сварки цих кандидатів. А почитаймо їхні резюме, розпитаймо їх за життя, зазирнімо в зуби – та й наймемо собі найбільш вдатних і сумлінних, що і хазяйство наше глядітимуть, і нас не обкрадуть.
Пам’ятаймо ж – господарю не гоже спускатися до рівня сварки своїх слуг. Як і слугам не випадає вершити долю свого господаря.

Автор: Марко Повстанець
"Народне Слово"

Категорія: Погляд | Переглядів: 1462 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024