Четвер, 28/Березня/2024, 18:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2007 » Грудень » 15 » Степан ХМАРА: «Партія регіонів уособлює азійський вибір України»
Степан ХМАРА: «Партія регіонів уособлює азійський вибір України»
04:23
«Захоплення «реґіоналів» ситуацією в Росії означає, що вони мріють про створення в Україні аналогічної політичної ситуації – авторитарного режиму на чолі з теперішнім прем’єром Віктором Януковичем», – вважає представник Української Народної Партії Степан Хмара, коментуючи заяву віце-прем’єра Миколи Азарова про те, що «російська партія «Єдина Росія» є ядром конструктивних, передових сил суспільства і що її перемога – це перемога всіх росіян».
«Вибори в Російській Федерації показали, що в Росії утверджується авторитарна система, де домінує одна провладна політична сила, а російські вибори через численні порушення визнали недемократичними і Європейський Союз, і Рада Європи», – нагадує С.Хмара. Водночас він переконаний, що «український шлях інший». Про це, зазначає політик, свідчать «минулі українські вибори, які відправили українських «єдиноросів» на чолі з Віктором Януковичем в опозицію».
«Підтримка Партією реґіонів російського «вибору без виборів» має стати для громадян України «ще одним доказом правильності обраного ними шляху від російської «азійщини» до розвинутої європейської демократії», – завважив політик.
Прокоментував харизматичний український народник також інформацію про запланований на 13-14 грудня візит президента РФ Володимира Путіна до Мінська, під час якого буде підписано вже підготовлений Конституційний акт, що проголошує Союзну державу Росії і Білорусі. «Розмови про Конституційний акт спільного російсько-білоруського союзу – це намагання затягнути Мінськ у юридичне та політичне поле Росії», – заявив з цього приводу Степан Хмара. На його думку, «основна мета такого договору – створення наднаціонального органу, який би очолив теперішній російський президент, щоб прямо впливати не лише на офіційний Кремль, а й на керівництво Білорусі. Є всі підстави припустити, що союз Росії та Білорусі – проект збереження режиму Путіна. При цьому не лише у межах Росії – а й Білорусі». Він також нагадує, що «кілька років тому, коли йшлося про створення ЄврАзЕС, Росія пропонувала схожий варіант щодо створення наднаціональних органів управління і для України». Тоді, – наголошує політик, – «завдяки державницькій позиції більшості депутатів, зокрема представників УНП, Україна відмовилася від створення такого союзу».
«Будь-який наднаціональний контролюючий орган, який створено між двома державами, може призвести до втрати суверенітету», – констатує Степан Хмара. Тож, за його словами, «нині громадяни, і насамперед політики – патріоти Білорусі, повинні визначитися: чи згодні вони втрачати незалежність, чи ні».

"Народне Слово"

Категорія: Аналітика | Переглядів: 1685 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024