П'ятница, 19/Квітня/2024, 14:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Лютий » 17 » Юрій КОСТЕНКО: «Київ повинен порушувати перед РФ питання її заборгованості Україні»
Юрій КОСТЕНКО: «Київ повинен порушувати перед РФ питання її заборгованості Україні»
02:24
Україна повинна порушувати перед Росією питання її заборгованості українській стороні, що дозволить урегулювати питання енергопостачання на рівноправній основі, – заявляє лідер Української Народної Партії, народний депутат України, член фракції НУ-НС Юрій Костенко. Коментуючи заяву російського «Ґазпрому» про намір припинити постачання природного газу в Україну в разі невідшкодування боргу, що утворився, Костенко сказав: «Наша пісня гарна – починай спочатку».
Депутат відзначив, що протягом 17-річної історії постійно виникає подібна ситуація. При цьому він наголосив, що поставки газу припинити неможливо, оскільки через територію України проходить близько 70% російського газу, що вона поставляє в країни Європи. «Технічно це зробити неможливо, оскільки це призведе до зриву постачання Росією газу з величезними санкціями для Росії ж», – вважає Костенко.
«Якщо говорити про постійні борги України перед Росією – вони й будуть постійними доти, поки в Україні не з’явиться влада, що перед Росією порушить питання відносно її боргів», – підкреслив Костенко.
За його словами, починати в цьому питанні потрібно не з газової сфери, а з того, що Росія до сьогоднішнього дня не розрахувалася за борги за заощадження українських громадян в Ощадбанку СРСР, за борги відносно активів Радянського Союзу, за борги з Чорноморського флоту та у багатьох інших питаннях.
«Тільки така комплексна постановка питання у відносинах України та Росії дозволить почати бесіду, зокрема і відносно енергопостачання на рівноправній основі», – підкреслив Костенко.
При цьому депутат нагадав, що в 2005 році Україна одержувала як плату за транзит російського газу в Європу 20 млрд куб. м газу, а вже в 2008 році за ту саму послугу Україна одержала лише 8 млрд куб. м. За його словами, при цьому тільки 5 млрд куб. м газу необхідно використати для того, щоб транспортувати 110 млрд куб. м газу з Росії в європейські країни.
«Ось вам і приклад «рівноправних відносин», і хто кому винен», – констатував Костенко, додаючи, що коли така ситуація триватиме, в 2009 році Україна зі своїх бюджетних коштів повинна буде купити газ, необхідний для прокачування російського газу в Європу.
Відповідаючи на запитання, чи вдасться Україні врегулювати ситуацію, що склалася з Росією, Костенко сказав: «Завжди вдавалося і цього разу вдасться. Тільки вдасться владнати за рахунок моєї і вашої, громадяни, кишені».
Костенко наголосив, що українській владі потрібно не займатися «постійним улагоджуванням» питань, а «постійно змушувати Росію виконувати її обов’язки як держави, що використовує Україну, її територію майже безплатно».

Народне Слово

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1553 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024