П'ятница, 26/Квітня/2024, 22:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2008 » Жовтень » 8 » Я.Джоджик: «Україна залишилася беззахисною, з небоєспроможною армією»
Я.Джоджик: «Україна залишилася беззахисною, з небоєспроможною армією»
12:48
Боєздатність української армії може знизитися до рівня військових формувань Лесото або Габона
Таку думку ІМК ("ІнтерМедіа консалтинг") висловив народний депутат України від блоку НУ-НС Ярослав Джоджик, коментуючи відключення від ліній електропостачання, станом на 6 жовтня, 64 військових містечок, а від водопостачання - 22 військових частин ВСУ.

За його словами, потрібно негайно виправити ситуацію з постачанням електроенергією, водою, теплом у військових містечках України і виділити гроші на погашення боргу структурами Збройних Сил України за комунальні платежі.

Він зазначив, що ця ситуація показала, що "Україну не треба завойовувати, треба просто переконати уряд не фінансувати свою армію".

Політик заявив, що "це означає лише одне - Україна залишилася беззахисною, адже військові несуть службу в холоді, без електрики і води. За таких умов за рік ми можемо забути, що у держави є боєздатні Збройні Сили".

"Таку ситуацію можна назвати свідомим саботажем, спрямованим на створення умов для небоєспроможності значної частини особового складу і техніки Збройних Сил, адже про подорожчання тарифів на комунальні послуги уряд знав задовго до того, що трапилося", - упевнений Я.Джоджик.

Він нагадав, що ще в червні цього року Міноборони звернулося до Кабміну з пропозицією виділити 80,9 млн гривень для безперебійного постачання енергоресурсами і комунальними послугами структур ВСУ, а в урядовому проекті змін в бюджет-2008 передбачалося лише 34,8 млн гривень.

За його словами, "ці дії, які можна розцінити як саботаж або як свідомий план розвалу армії, можуть призвести до падіння боєздатності української армії до рівня військових формувань Лесото або Габона, які, напевно, звикли воювати без електроенергії, палива і води".

Ярослав Джоджик вважає, що всі політичні сили, народні депутати повинні зайняти тверду позицію щодо фінансування української армії, "негайно прийняти зміни до бюджету 2008 року, які забезпечили б повне і безперебійне фінансування ВСУ цього року, а витрати на армію в держбюджеті-2009 потрібно закласти на рівні не менше 2% ВВП, що дасть можливість зберегти боєздатність війська".

Категорія: Аналітика | Переглядів: 1605 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 1
1 илья  
полностью с ним согласен! Мужик реально говорит умные вещи!!!!

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024