Четвер, 25/Квітня/2024, 19:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Січень » 3 » У Чернігові відбулися урочисті збори до 100-річчя Степана Бандери. Фото
У Чернігові відбулися урочисті збори до 100-річчя Степана Бандери. Фото
03:57
1 січня, у Чернігові біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» відбулися заходи приурочені 100-річчю народження визначного діяча національно-визвольного руху Степана Бандери.
Вже традиційно тут, неподалік від Катерининської церкви, державницькі організації проводять патріотичні акції. Цього морозного дня ряд національно-демократичних сил організували заходи з нагоди дня народження керівника ОУН Степана Бандери.
Урочисті збори розпочалися молебнем, який звершили священики українських церков – православної Київського патріархату та греко-католицької.
«Сьогодні можна переконливо сказати, що без Степана Бандери не було б незалежної України», – відзначив Андрій Глухенький, заступник голови Чернігівської обласної організації Української народної партії, депутат Новозаводської ради у м. Чернігові. «Тож недаремно патріотичні організації звернулися до Президента України Віктора Ющенка з пропозицією нагородити Степана Бандеру Героєм України», – наголосив депутат.
Від імені Українського інституту національної пам’яті привітав присутніх Сергій Бутко, представник Інституту у Чернігівській області. Він розповів про життєвий шлях провідника ОУН, а також акцентував увагу на тому, що Степана Бандера визнаний історією і став героєм вже будучи молодою людиною.
З історичних джерел відомо, що Бандеру затверджено на посаді крайового провідника Організації українських націоналістів у віці 24 років, він тоді був «молодим інтелігентним студентом». Для нього націоналізм був любов’ю до своєї землі та українського народу. У багатьох мовах світу прізвище Бандери перекладається як «прапор». До наших днів зберігся аудіозапис промови провідника ОУН, в якій Степана Бандера говорить: «Український національно-визвольний рух живе, він розвивається і бореться далі, всупереч всім намаганням і пропаганді ворога. Українська Повстанча Армія, Організація Українських Націоналістів і ціла Українська Нація склали у цій боротьбі дуже важкі жертви. Але зламати змагання України за свою незалежність не вдалося».
З промовами перед чернігівцями також виступили Валерій Рябченко, керівник Чернігівської обласної організації Конгресу українських націоналістів та Михайло Данилюк, голова ветеранської організації та інші.
Біля пам’ятного знаку звучали також вірші, а ще лунали повстанські пісні.
«Вже вечір вечоріє, повстанське серце б'є,
А лента набої поспішно подає.
Ах, лента за лентою – набої подавай,
Вкраїнський повстанче, в бою не відступай!..»

А на завершення акції пострілами з гармати було вшановано річницю народження провідника українського націоналістичного руху Степана Бандери.

Сергій Черняков, "Європейська Україна", фото автора.

Переглядів: 1407 | Додав: Майшев | Рейтинг: 4.4 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало  
Для українців рік новий розпочався вшанувнням пам’яті сотої річниці провідника ОУН СТЕПАНА БАНДЕРИ, творцю незломного вільного духу Української Нації.
Початок нового року повинен знаменувати здобутками кращої долі для кожного Українця.

Управа Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024