П'ятница, 29/Березня/2024, 08:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Березень » 31 » Іван Заєць у Чернігові порівняв економічну кризу з весняною повінню
Іван Заєць у Чернігові порівняв економічну кризу з весняною повінню
15:05
Народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван Заєць в Чернігові на прес-конференції порівняв економічну кризу з весняною повінню, котра все зруйнує.
А потім почнеться нове життя. Політик прогнозує зниження показників ВВП в Україні іще на 20%. За словами Івана Зайця, економічну кризу наша держава переживає важче ніж будь-яка країна на пострадянському просторі. Причина таких негараздів, на думку народного депутата, полягає в економічній моделі країни. Вона не заснована на засадах економічного патріотизму. Якщо вірити Івану Зайцю, криза зруйнує старий економічний механізм. Після того головним завданням влади буде робота над помилками. Криза відкриє нові можливості змін.

УНП іще в 1993 році попереджала про таку можливість розвитку подій. В зв’язку з тим, партія прийняла концепцію державотворення і безліч разів пропонувала прийняти її керівникам держави – говорить Іван Заєць. Суть цієї концепції полягає в державному протекціонізмі вітчизняних виробників. Натомість, в Україні склалася інша економічна модель, яка базується виключно на сировинній базі. Як наслідок, у кризу, в разі звуження експортного ринку, ми відчуваємо це на собі. Те саме призводить і необдуманий імпорт, котрий нищить власних товаровиробників.

Народний депутат Іван Заєць наголосив на необхідності об'єднання зусиль усіх владних структур та бізнесу для ефективного впровадження антикризових заходів. Одним з головних таких заходів, на думку політика, має бути принцип «купуй українське». Іван Заєць прописав рецепт економічного патріотизму. Для бізнесу він складається з таких компонентів: якісна продукція, доступні ціни, збереження робочих місць. Для влади – це протекціонізм українських товарів. Як приклад політик озвучив поправки, внесені народними депутатами від УНП, до закону «Про державні закупівлі». Завдяки їм український бюджет поповнився на 200 млн. гривень.

Депутат Чернігівської міської ради, голова обласної організації УНП Володимир Ступак зазначив що з економічною кризою треба боротися і на місцях. Зокрема він розповів про діяльність антикризової комісії міської ради. Мета цієї комісії – всебічна підтримка місцевих виробників. Хоча частка такої підтримки місцевих органів влади є невеликою, втім вона дає видимий результат. Наприклад, для будівельників це спрощення оформлення документації на земельні ділянки під житло. Для підприємців - зниження місцевих податків та зборів.

Не обминув увагою Володимир Ступак проблему магазинів «Союз». Перше засідання вже провела комісія міської ради, яка розслідує ситуацію навколо мережі «Союзів». Ця комісія складається з 9 чоловік, куди входить і Володимир Ступак. На сьогодні розглядається можливість повернення деяких магазинів в комунальну власність. Також переглядаються документи по приватизації частини приміщень ПП «Союз-Лідер». За словами Володимира Ступака, криза в місті поглибилася через «Союз», який лопнув. Багато місцевих підприємств, котрі орієнтувалися на ці магазини, зараз під загрозою закриття. Близько 5 тисяч робочих місць можуть бути ліквідовані. Інші магазини тепер безпідставно роблять високі націнки на товари, через збільшення попиту.

На думку депутата міської ради, така ситуація виникла через непродуману політику міської влади, котра дозволила створити підприємство-монополіст у Чернігові.

Володимир Ступак заявив що має свої пропозиції стосовно врегулювання ситуації щодо торгівельної мережі міста. Міська рада, на його думку, повинна взяти на себе зобов’язання й виступити посередником між постачальниками магазинів та новим власником - компанією «Євротек».

Ігор Левенок

Категорія: Погляд | Переглядів: 1246 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024