Субота, 27/Квітня/2024, 04:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Травень » 16 » День Європи в Чернігові. Фото
День Європи в Чернігові. Фото
21:15
16 травня, в День Європи, активісти громадських організацій «Євроклуб» та «Жменя» за підтримки міського осередку Української народної партії розказали чернігівцям про Європейський Союз та провели конкурс-вікторину на знання культури і традицій європейських країн.
Переможці отримали призи – літературу на євротематику. Маленьким чернігівцям організатори заходу дарували повітряні кульки та прапорці з символікою Євросоюзу. Акція проходила одночасно в двох місцях Чернігова – біля входу на Центральний ринок та торгового комплексу „Мегацентр”.

Довідка:
9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.
Саме у цей день 57 років тому міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман представив усьому світові своє бачення майбутнього єдиної Європи – ключ до миру та добробуту на континенті у той час, коли люди ще не відійшли від травм минулої війни, а Європа вже стояла на порозі третьої світової війни.
Декларація Шумана вважається відправною точкою на шляху до Дня Європи.
Тоді у Парижі 9 травня 1950 року Роберт Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління новій наднаціональній структурі. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир на нашому континенті.
На Міланському самміті 1985 року лідери Європейського Союзу вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати 9 травня як „День Європи”.
Ця дата співпадає з Днем Перемоги у Другій світовій війні (8 травня у країнах Західної Європи) і нагадує, що нинішньому миру передували кровопролитні війни та величезні втрати.
Відповідно до Указу Президента від 19 квітня 2003 року в Україні День Європи відзначається щорічно в третю суботу травня.

Сергій Черняков,
«Європейська Україна»
Фото автора.
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 1604 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало Волдодимир  
Від України пішли перші ростки цивілізованої культури, прємно те, що початок відродження Європейської ментальності почав пробуджуватися у нашій свідомості, адже ми і є Європейці.

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024