П'ятница, 29/Березня/2024, 16:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Травень » 21 » День народження Симона ПЕТЛЮРИ в Чернігові
День народження Симона ПЕТЛЮРИ в Чернігові
00:21
20 травня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику імені Коцюбинського відбувся урочистий вечір з нагоди 130-ї річниці від дня народження видатного українського громадсько-політичного діяча Симона ПЕТЛЮРИ.
Благословення на проведення заходу висловив секретар Чернігівської єпархії УПЦ КП о. Роман.
Від організаторів вечора виступив голова обласної організації Української народної партії, депутат Чернігівської міської ради Володимир Ступак, який розповів про ініціативи, пов’язані з пам’ятною датою.

«Шануй українське! Україна повертає своїх героїв!» - з таким гаслом УНП звертається до громадян. Акції, присвячені 130-й річниці з дня народження Симона Петлюри, активісти УНП планують провести у всіх районах Чернігівської області. На всеукраїнському рівні Українська народна партія ініціює встановлення пам’ятників Петлюрі в Києві та Полтаві, а також заснування державної премії імені Симона ПЕТЛЮРИ в галузі журналістики, оскільки цій особі, на думку партійців, належить фундаторство україномовної журналістики.

Під час заходу в музеї імені Коцюбинського особливо насиченою фактами з життя Симона ПЕТЛЮРИ прозвучала інформація науковців-істориків. Доцент кафедри історії України та археології Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка Тамара ДЕМЧЕНКО розповіла присутнім, яких зібралося повна зала, про трагічну долю всієї сім’ї ПЕТЛЮР. Відомо що з 12 дітей родини Василя та Ольги ПЕТЛЮРИ своєю смертю помер лише один брат Симона ПЕТЛЮРИ – Олександр. Решта – була знищена за вказівкою більшовицької влади. У 1937 році розстріляний був і племінник Симона ПЕТЛЮРИ Іван СКРИПНИК, який жив у Чернігові.

За словами Тамари ДЕМЧЕНКО, Симон ПЕТЛЮРА був єдиним громадсько-політичним діячем, який за увесь час визвольних змагань не змінив своєї політичної позиції щодо утворення незалежної Української Народної Республіки. Саме через це він був небезпечним ворогом для комуністичного режиму, який знищив його і, протягом 70 років, нищив пам’ять про нього.

Також під час урочистого вечора виступили, представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій БУТКО, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Володимир БОЙКО, старший науковий співробітник Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського Світлана СЕРГЄЄВА, депутат Новозаводської районної ради, голова міської організації УНП Андрій ГЛУХЕНЬКИЙ.


Ігор ЛЕВЕНОК
фото: Олександр Майшев
Категорія: Соціум | Переглядів: 1350 | Додав: Майшев | Рейтинг: 4.5 |
Всього коментарів: 1
1 Брязкало Волдодимир  
І де лунає солово правди, там завжди гине зло!

Борзнянська районна організація
Українська Народна Партія


Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024