П'ятница, 29/Березня/2024, 00:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [321]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [717]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Жовтень » 27 » Олександр МАЙШЕВ: «Мені подобається займатися благодійництвом»
Олександр МАЙШЕВ: «Мені подобається займатися благодійництвом»
17:15
Голова Чернігівської міської організації Української народної молоді Олександр Майшев відомий в обласному центрі та на Чернігівщині діяльністю в галузі культури. Навіть його робота цьому допомагає, адже він де-факто завідує інформаційною службою Головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини області.
Він входить до першої п’ятірки кандидатів у депутати до Деснянської районної ради в місті Чернігові від Української народної партії. Наші питання про наміри кандидата і команди УНП, бачення проблем міста та шляхи їх розв’язання.

- Олександре, чому Ви балотуєтеся кандидатом у депутати до Деснянської районної ради? Адже, у міській і обласній раді повноважень набагато більше.
- А хто буде займатися вирішенням безпосередніх проблем нашого району? Вони накопичуються роками і тонуть у балаканині. На мою думку, до міської та обласної рад поспішають першу чергу ті, кому цікаве формування бюджету, розподілення коштів та землі. Звичайно, не всі такі кандидати, є й порядні. Але, на жаль, більшість йде у владу, щоб захищати власні інтереси. Бо тоді, який сенс великому бізнесу витрачати свої кошти (а це вже мільйони гривень!) на рекламу та купівлю виборців? Врахуймо, що депутати не отримують заробітної платні від своєї діяльності у міській раді. Здобувши владу такі горе-депутати повернуть собі витрачені на передвиборчу кампанію кошти, і навіть із відсотками.
Я майже щодня спілкуюсь із своїми сусідами, знаю проблеми мікрорайону, які намагаюсь вирішити. Але, без певних важелів впливу неможливо зрушити питання щодо освітлення, безпеки дорожнього руху, заміни старих труб у наших оселях. Годі вже й казати, що на багатьох наших прибудинкових територіях відсутні дитячі майданчики.

- І яку проблему для себе Ви вважаєте першочерговою у райраді?
- Налагодження умов життя мешканців у наших так званих «спальних» районах. Про них просто забули. Про багато проблем свого мікрорайону я вже згадував. Не помилюсь, що подібні проблеми в кожному дворі, в кожному будинку.
Згадайте про минулу сніжну зиму. Від снігу розчищали ще так-сяк центр міста, а житлові масиви майже кинули напризволяще.
Необхідна організація планового та вчасного ремонту житлових будинків, їх під’їздів. Облаштування прибудинкової території, дитячих майданчиків, місць відпочинку тощо. Те, що потрібно робити можна перелічувати ще довго. Мене дратує, що місцева влада робить деякі «жести» тільки перед виборами.

- А чи вистачить Вам сил і повноважень на виконання своєї виборчої програми?
- Якщо крок за кроком займаєшся цими питаннями, то завжди знаходяться активні чернігівці, разом з якими можна добиватися результатів. А головне: я буду не сам. Наша команда УНП у радах міста на чолі з Володимиром Ступаком і Сергієм Черняковим вже довела, що можуть вирішувати проблемні питання. Згадаймо,наприклад, нахабний «дерибан» землі депутатами міської ради (нагадаю, що УНП довелося спочатку боротися без допомоги інших партій), зупинка незаконного будівництва на проспекті Миру 17 та багато іншого.

- Багато людей знає Вас, як автора електронних засобів масової інформації, тобто сайтів.
- Так, у мене є таке захоплення розробляти цікаві сайти. Я не заробляю на цьому гроші, комерційні проекти мені не цікавлять. Не буду казати про всі сайти, бо їх можна нарахувати понад двадцять. Але, на мою думку, важливими й цікавими інформаційними інтернет-ресурсами є, зокрема, сайт газети «Сіверщина» www.siver.com.ua, інформаційний портал "Європейська Україна" www.upi.org.ua, культурно-мистецький і туристичний сайт області www.cult.gov.ua, який переглядає щодня більше тисячі іноземців та українців за кордоном. А ще сайти бібліотек, музеїв. На мою думку, ці сайти потрібні. Кожен день все більше й більше користувачів з’являється в Інтернеті. А веб-сайти, особливо якщо вони соціально-інформаційні, допомагають більше цікавого розповісти про наш чудовий Сіверський край, про наше стародавнє місто. Таким чином, сприяють розвитку туристичної галузі.

- Яке місце у Вашій діяльності займає благодійництво?
- Це стан душі. Мені подобається цим займатися. Вже багато років я волонтер різних благодійних організацій. Особливо мені приємно займатись із дітьми. А це й діти-сироти, з певними фізичними вадами. Мені приємно жити заради інших, від цього отримуєш справжню насолоду. Проте, хочу попередити, що справжня благодійна діяльність заперечує за благі діяння вимагання подяк і реклами. Допоміг, зробив добру справу і серце співає.


Інтерв’ю підготовлено прес-службою Чернігівської міської організації УНП.

Категорія: Погляд | Переглядів: 1836 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024