П'ятница, 26/Квітня/2024, 22:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2009 » Вересень » 14 » 20-ту річницю Руху відзначили в Києві за участю президента
20-ту річницю Руху відзначили в Києві за участю президента
14:08
12 вересня в столичному палаці «Україна» відбулося урочисте зібрання, присвячене двадцятій річниці Народного Руху України за перебудову. В Урочистостях взяли участь й чернігівські ветерани Руху. Чернігівську делегацію представляли 42 особи, більшість з яких сьогодні є членами Української народної партії.
Відкрив засідання перший голова Руху Іван Драч. Привітав рухівців та благословив на діяння в ім’я України патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет.
За програмою учасники спочатку переглянули відеохроніку історичної події, якою, безумовно, можна вважати установчий з’їзд Народного Руху України за перебудову.
Апогеєм зустрічі став виступ президента Віктора Ющенка. Президент високо оцінив заслуги державотворчої організації. За словами Віктора Ющенка всі учасники першого з’їзду Руху отримають іменні грамоти від Президента України.
У своєму виступі президент зосередив увагу рухівців на проблемах, які протягом 18 років української незалежності не втратили своєї актуальності. Зокрема, створення єдиної помісної православної церкви та духовна незалежність України. Віктор Ющенко говорив також і про економічні та політичні негаразди в основі яких, на його думку, лежить розбалансування влади й перетворення України в парламентсько-президентську республіку. Учасникам зібрання був презентований проект змін до Конституції ініційованих Президентом. Віктор Ющенко закликав делегатів підтримати його пропозиції щодо зміни Основного закону.
Нагадаємо, що Українська народна партія візьме участь в обговоренні президентського проекту. Втім, по деяким позиціям, зокрема, щодо створення двохпалатної системи парламенту, УНП виступає категорично проти, про що й офіційно заявляла раніше.
По закінченню заходу учасники мали змогу переглянути концерт, в якому взяв участь знаменитий хор імені Верьовки та інші мистецькі колективи України.










Ігор Левенок
Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1233 | Додав: levenok | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024