Неділя, 19/Травня/2024, 00:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Вересень » 21 » 210-й день. Агонія путінської Рашиської Федерації набирає обертів
210-й день. Агонія путінської Рашиської Федерації набирає обертів
12:07
210-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-фашистських терористів.

21 вересня - Міжнародний день миру, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеєї ООН від 30 листопада 1982 року.

21 вересня відзначають одне з дванадесятих свят християн східного обряду, присвячених подіям земного життя Господа Ісуса Христа та Пресвятої Діви Марії, свято Різдва Пресвятої Богородиці, або у народі "Другої Пречисти".

Цього дня за народним календарем настає осінь.

Немає сумнів. що це свято приурочено до дня осіннього рівнодення і початку астрономічної осені.
В цьому році це станеться 23 вересня о 04:03.
З цього моменту, як Сонце зробить перехід, а світловий день почне скорочуватися ло 21 грудня.
Після цієї дати все трапиться в зворотному напрямку аж до 20 березня - Дня весняного рівнодення.

До цих, звісно, небесних подій, приурочено і Різдво Христове, і Великдень або Воскресі́ння Христоове, а до літнього сонцестояння 20-21 червня - Різво Іоанна Предтечі.

21 вересня - День міста Чернігова. Аж ніяк не пов'язаний з Сонцем чи Різвом Пресвятої Богородиці, а приурочено до вигнання Червоною Армією нацистів з Чернігова у 1943 році.

Саме при створенні міфу пабєдабєсія до цієї дати міцно прив'язана топоніміка міста. Наприклад, на честь похованих червоноармійців на Валу і Центральному сквері міста загиблих при форсуванні Дніпра було названо 8 вулиць міста.
Хоча загиблі в бою під Рівнопіллям при звільнені міста 120 червоноармійців насправді поховані на старому Петропавлівському цвинтарі.

До речі, з цих 8 вулиць міською радою 28 липня ц. р. повернено історичну назву лише вулиці Борисоглібській.
Більш того, саме на братську могилу у Цетральному сквері міста поклали квіти очільники обласної ради і міської влади у зв'язку з 79-ю річницею вигнанная нацистських загарбників з Чернігова.

Чи варто чернігівцям продовжувати День міста Чернігова, який має більш ніж тисячелітню історію, пов'язувати з 21 вересня, як днем "визволення від немецько-фашистських загарбників"?

Натомість, за перебриком не випадково путінсько-кірілівські пабєдабєси саме 21 вересня, до "Дня воинской славы России" - перемоги "русскіх полков" на чолі великим князем Дмітрієм Донським у міфічній Куликовській битві (1380), на Міжнародний день миру, без введення воєнного стану оголосили часткову мобілізацію, щоб продовжити "спєціальную ваєнную аперацію" московського православного воїнства "руzzкава міра" в Україні проти Заходу.

Крім того, оголошено, що втрати збройних сил РФії з 24 лютого під час "спєціальнай ваєнай апєраціі" склали символічних 6 тисяч осіб і тому для "аканчатєльнай пабєди над фашистамі" потрібно мобілізувати не менш символічні 300 тисяч резервістів.

Водночас, на передодні їх поспаки на ЛДНР та на тимчасово окупованих територях Херсонської і Запорізької областей оголосили про термінове проведення 23-27 вересня "референдумів" про входження до складу РФії. Ці псевдореферендуми окупанти, їх пасіпаки і запроданці планують провести шляхом обходу помешкань членами комісій від "дверей до дверей".

Немає сумнівів, що в перших лавах кого мобілізують до 300-тисячного путінсько-кірілівського воїнства опиняться мешканці тимчасово окупованих територій.

Нічого нового.

Саме таким чином польові військомати влітку та восени 1943 року мобілізовали українців з окупованих нацистами територій і кидали "чорносвитників", зокрема, на форсування Дніпра, щоб звітувати вождю народів Сталіну про захоплення Києва до чергової річниці більшовицького Жовтневого перевороту 1917 року.

Не дивно, що більшість вулиць Чернігова названих на честь "асвабадітєдєй" є НКВДістами з 181-ї Сталінградської ордена Леніна стрілецької дивізії (до 05.02.1943р. - 10-ї Сталінградської ордена Леніна стрілецької дивізії внутрішніх військ НКВС СРСР).

Агонія путінської Рашиської Федерації набирає обертів.

Нажаль, немає таких злочинів, які не здатна скоїти в агонії ця московська комуно-фашистська потвора з ядерною зброєю в руках.

За нами Україна і весь цивілізований Світ.

УКРАЇНА - ПЕРЕМОЖЕ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 219 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024