Неділя, 19/Травня/2024, 00:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Грудень » 3 » 283-й день. Ніяка містика, кірілівська бісовщина і терор не врятують московських комуно-нацистських терористів від поразки
283-й день. Ніяка містика, кірілівська бісовщина і терор не врятують московських комуно-нацистських терористів від поразки
13:32
283-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів.

Зимно, але не сонячно і не дуже сніжно, хоча й встановся антициклон.
Нічний мороз вперто вкриває кригою річки і водойми.

На річці Стрижень незамерзла вода під Красним мостом рятує зграю міських качок. Однак, якщо Чернігівська ТЕЦ буде праціювати лише для теплопостачання, то їм треба або вже летіти у вирій, або, якщо зима буде морозною без видлиг, вони загинуть.

В Україні на державному рівні відзначають 300-ліття з дня народження одного з найвідоміших вихованців Києво-Могілянської академії Григо́рія Сковороди (22 листопада (3 грудня) 1722, Чорнухи, Лубенський полк - 29 жовтня (9 листопада) 1794, Іванівка, Харківщина) - українського філософа-містика, богослова, поета, педагога.

Саме його зображено на 500-гривневій купюрі зразка 2006 року. У дизайні цієї банкноти (на лицьовому та зворотному боках) використано й два малюнки авторства Г. Сковороди.

Натомість, за перебриком Григорія Сковороду вважають (цитата мовою оригіналу) "русским и украинским странствующим философом, поэтом, баснописцем и педагогом, внёсшим значительный вклад в восточнославянскую культуру. Снискал славу первого самобытного философа Российской империи."

Як не прикро, але там мають рацію. Адже художні та філософські твори Г. Сковородою написані слов'яноруською з елементами цер­ковнослов'янської, яка, звісно, блище до сучасного "русского язика", а не укранської мови.

Більш того, за його життя Григорія Савича його твори ніколи не друкувалися, а його постать була "розкручена" пізніше во славу Російської імперії як свого "самобитного филосова" лише у ХІХ столітті.

За комуно-савєтської влади з середини 50-х років минулого століття з Г. Сковороди "ліпили" народного філософа - захисника бідного люду.

Мова, як і віра, завжди має значення.
Згадайте хоча б як і ким було створено Державу Ізраїль внеску в це івриту.

Тож варто переосмислити популярне гасло минулої президентської кампанії "АРМІЯ, МОВА, ВІРА!" і поміняти його на "МОВА, ВІРА, АРМІЯ!" Інакще це може бутиі чужа армія.

Недарма ж сказано у Святому Письмі: "Спочатка було Слово..." НажалЬ, з "вірою" значно складніше.

Більш ніж 300-літня імперська спадщина сумнозвісного вихованця Києво-Могилянської академії, одного з творців і ідеологів Російської імперії під гаслом "За Веру, Царя и Отечество!" Феофана Прокоповича ой гальмує створення в Україні єдиної автокефальної помісної провославної церкви.

Нажаль, слідчо-оперативні дії СБУ в установах і помешканнях служителів УПЦ МП схоже завершилися лише запровадженням за рішенням РНБО персональних санкцій щодо одіозного нардепа від партії Опозиційний блок (до 6 липня 2022 р.) В. Новинського, митрополита Павла(Лебедя) та ще 8 діячам УПЦ МП з тичасово окупованих територій.
Однак, які персональні санкції можна застосувати до монахів в яких не повинно за статутом бути ні дружин, ні майна?

Звісно, віряни УПЦ МП давно повинні були б запитати у своїх пастирів: чому вони не закличуть своїх духовних батьків і братів по вірі у Москвії припинити геноцид Українського народу, тобто мільйонів прихожан лавр і церков так званої УПЦ МП.

Однак, як кажуть віз і нині там.

Тим часом ворог не маючи успіхів на фронті, схоже втратив і надію знищити критичну нашу інфраструтуру, бо вдався до класичного тероризму: розпочав активничати за кордоном і здіснив поштову розсилку до українських посольств і установ наших союзників 18 пакетів або з вибухівкою, або з містично-кривавими очима забитих тварин.

Однак, вже ніяка містика, кірілівська бісовщина і терор не врятують московських комуно-нацистських терористів від поразки.

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 178 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024