Четвер, 16/Травня/2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [726]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Липень » 7 » 499-й день. ЛЬВІВ! МИ З ТОБОЮ!
499-й день. ЛЬВІВ! МИ З ТОБОЮ!
13:21
499-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Нічна потужна грозова негода вніч на Івана Купала принесла місцями рясні дощі аж до повені, але й знеструмила 222 населені пункти в області.
Натомість, день радував сонячною погодою, калюжами і свіжим вітерцем.
Літо…

30-й день контрнаступу.

У ніч на 7 липня ворог атакував 18 іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Краснодарський край). ППО вдалося знищити 12.
Україна активно готується до саміту НАТО у Вільнюсі.
6-7 липня Шостий Президент України здійснив офіційні візити до Болгарії, Чехії і Словатчини, щоб отримати підримку від найблищих сусідів.
Анансовано також про подібний візит й до Туреччини, адже 17 липня завершується дія "зернової" угоди.

Натомість, 4 липня шиїтський Іран вступив до Шанхайської організації співробітництва (ШОС). Це сталося на 23-му саміті, який відбувався під головуванням «демократичної» Індії, яка у минулому році, ігноруючи санкції, в 7 разів збільшила товарообіг з РФією.
До ШОС тепер входять дев'ять країн: комуністичний Китай, Індія, РФія, Пакистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан та Іран. Офіційно оголошено про зобов'язання Білорусі щодо вступу до ШОС в наступному році.

Економічний фронт.

На 1 липня ц. р. обсяг українських золотовалютних резервів становив 38,999 млрд дол. До цього, в наслідок залучення кредитів під гарантії економічної політики Третього Президента України, максимальним він був на 1 травня 2011 року - 38,352 млрд дол.
Слідом за підвищенням тарифу на електроенергію з 1 червня для побутових споживачів з 1,44 грн. до 2,64 грн. за 1 кВт-год, влада повернула акцизний збір і ПДВ на пальне, які надходять до Державного бюджету, на рівень до 24 лютого 2022 року.
Натомість, було скасовано анансоване підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення з 1 липня для комунальних підприємств. Таким чином, офіс Шостого президента намагається перекласти на місцеві бюджети збитки від забезпечення водою населення і, таким чином, поставити їх в більшу залежність від Банкової.

Водночас, не може не радувати, що 5 липня відкрито рух транспорту до 18 тонн по Количівському мосту через Десну. При цьому, оголошено, що вартість зведення тимчасового мостового переходу становила 200 млн. грн.
До речі, знищений 23 березня минуого року міст, був отриманий з території Угорщини по репараціям після Другої світової війни.

В ніч з 6 га 7 липня - Свято Купала (Івана Купала), яке є одним з давніх, чотирьох головних свят сонячного календаря дохристиянських свят східних слов'ян, що після запровадження християнства відзначалося перед Івановим днем 24 червня.
Зараз його знову прив'язують до сонцевороту. Християнізована назва свята включає ім'я Івана Хрестителя. Квінтесенцією свята є вечірнє та нічне очищення за допомогою вогню та води — давня форма магічних дій
У зв'язку із запровадженням григоріанського календаря свято за християнською прив'язкою припадало у XX - XXI на ніч з 6 на 7 липня, що значно далі відстоїть від справжнього сонцевороту, який відбувається 22, 21 або 20 червня.
Сподіваємось, що з 2024 року у зв’язку з введенням новоюліанського календаря українці відзначатимуть свято Івана Купала з 2024 року разом з західними слов'янами в ніч із 23 на 24 червня.

Нажаль,українцям не до свята, бо напередодні, у ніч проти 6 червня, ворог наніс черговий терористичний удар 11 крилатими ракетами «Калібр», з них 7 ракет збито ППО, одна ракета влучила у приватний будинок у Черкаській області.
Внаслідок прямого влучання у 4-х поверховий житловий будинок на вул. Стрийській у центрі міста загинуло 9 жінок і 1 чоловік. Поранено 42 людини, з них 3 дитини. Пошкоджено понад 30 будинків, понад 50 автомобілів, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.
Це - найбільш руйнівний удар по Львову з початку повномасштабного вторгнення.
В місті Лева оголошено дводенний траур.

Це вкотре підтвердило, що у цій великій війни в українців немає тилу. Ворог може у будь-який час і будь-якому куточку країни здіснити терориистичну атаку.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І ШАНА ЗАГИБЛИМ!

ЛЬВІВ! МИ З ТОБОЮ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 192 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024