Четвер, 16/Травня/2024, 15:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [726]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Липень » 28 » 520-й день. З Днем Української Державності
520-й день. З Днем Української Державності
15:33
520-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Жнива урозпалі. Дощова погода часом дещо перешкоджає аграріям, але їх все ж найбільше турбує блокада ворогом Чорного моря і руйнування ракетними обстрілами інфраструктури українських портів, якими експортується збіжжя по так званому «зерновому коридору».
Після затяжного дощу, запанувала типова для початку серпня погода, як це буває після свята пророка Іллі 2 серпня за юліанським календарем: прохолодна вночі і сонячна вдень.

51-й день контрнаступу.

Україна продовжує оговтуватися після чергової терористичної ракетної атаки у ніч на неділю 23 липня, коли було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор Московського патріархату в Одесі та пошкоджено майже 50 будинків в історичному центрі міста, більшість з яких пам'ятки архітектури.

Найбільш важкі запеклі бої тривають на Лиманському, Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському напрямках.
На Шахтарському напрямку Сили оборони України звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області та продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
Ворог продовжує обстріли ракетами та БпЛА портову інфраструктуру Одещини та об’єкти в інших областях, зокрема Хмельницької.
Тільки 26 липня ППО знищено 33 ворожі крилаті ракети Х-101/Х-555 та 3 крилаті ракети «Калібр».

Ідеологічний фронт.

27 липня набув чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» № 3005-IX від 21 березня 2023 року.
Відтепер місцеві ради мають до 27 січня 2024 року остаточно прибрати всі російські імперські назви з публічного простору, топоніміки, назв юридичних осіб, пам'ятників і пам'ятних знаків і знаків для товарів і послуг, а також демонтувати пам’ятників і пам’ятні знаки, що пропагують російську імперську політику в Україні.
Якщо це за пів року не зроблять місцеві ради, то ці повноваження на три місяці, до 27 квітня, перейдуть безпосередньо до сільських, селищних, міських голів або осіб, які здійснюють іхні повноваження.
Після цього повноваження щодо деколонізації переходять до голів обласних державних адміністрацій або осіб, які здійснюють їхні повноваження. Процес деколонізації повинен завершитися до 27 липня 2024 року.

28 липня - День Української Державності, що відзначається у День Хрещення Київської Русі — України.
Свято встановлено указом Шостого Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.
Символічно, що саме після цього указу Шостий Президент України розпочав приймати вірчі грамоти від послів іноземних держав у Соборі святої Софії. І першими були 2 червня 2022 року посли США, Молдови і Індії.

Напередодні, 27 липня, Помісний собор ПЦУ(УПЦ), який вібувався в Соборі святої Софії, остаточно затвердив історичне рішення Архиєрейського собору від 24 травня ц. р. про перехід з 1 вересня на новоюліанський календар. Рішення підтримали 156 делегатів, проти виступили — 5.

Таким чином, з наступного року День Української Державності, День вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого та День Хрещення Київської Руси-України відзначатимуться 15 липня.
Водночас, 16 липня святкуватимемо й проголошення незалежності України у 1990 році - прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Нарешті…

Зі святом!

ПАМ'ЯТАЄМО - ПЕРЕМАГАЄМО!



СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 129 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024