Середа, 01/Травня/2024, 21:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Серпень » 12 » 535-й день. З Днем молоді!
535-й день. З Днем молоді!
14:48
535-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Північно-західний вітер вчергове приніс на вихідні дні прохолоду і дощ. І знову тільки на дві доби. Літнє тепло, звісно, ще поверниться.

66-й день контрнаступу.

Тривають бої на всіх ділянках фронту. Десь в обороні, а десь наступі. Водночас, ворог цілодобово продовжує обстріли цивільної і військової інфраструктури. Гинуть і отримують поранення мирні, зокрема і діти.
Натомість українські БпЛА і не дають ворогу спокою аж до самої Москви і, звісно, дістають до Керченського мосту.

Дещо спла нарешті ейфорія у медіа від участі біля 40 країн, а особливо представника комуністичного Китаю, 5–6 серпня у міжнародних переговорах у Джидді Саудівська Аравія без участі РФії щодо війни в Україні.
Світ в очікуванні перемовин між президентами РФії і Туреччини щодо відновлення «зернового коридору» у Чорному морі.
Натомість в медіа звернули увагу на те, що у РФІї обмінний курс рубля до долара США перетнув історичну межу у 100 руб. за один долар.

12 серпня - День мо́лоді, встановлений з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи у відповідності з указом Шостого Президента України від 28 липня 2021 року №-333/2021.
До 2022 року це свято завжди відзначалося щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Першого Президента України від 22 червня 1994 року № 323/94, так само як за часів СССР і досі відзначаєтьс, звісно, у РФії.
Традиційно з 1975 по 2016 роки біля с. Сеньківка на кордоні трьох областей відбувалося триденне свято, яке отримало неофіційну народну назву тирло, присвячене Дню савєтьької молоді, яке завершувалося багатолюдно ходою до монумента «Три сестри», ярмарком і народними гульками.
Післа розпаду СССР це свято молоді «трьох братських» народів трансформувалося у міжнародні фестивалі слов'янських народів «Слов'янська єдність».
Нагадаю, що 30 травня ц.р. дорогу до монументу було підірвано ворогом вірогідно, щоб завадити наступу ЗСУ і демонтажу монумента.

До речі, подання Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА щодо зняття з обліку монумента до Міністерства культури та інформполітики було ще аж 16 травня 2022 року, але тільки 30 червня 2023 року "Монумент дружби народів" наказом №354 знято з обліку пам'яток історії місцевого значення.
Тож совковий монумент «Три сестри» і далі продовжує бовваніти на кордоні України з РФією і Республікою Білорусь.

Нажаль, нового, укрїнського формату святкування Дня молоді досі ні на державному, ні на місцевому рівнях ще не встановлено.

Звісно, сьогодні не до свят нашій патріотичній українській молоді, яка разом з батьками захищає незалежність і територіальну цілісність своєї Батьквщиниі.

Сподіваємось, що після нашої Перемоги українська молодь святкуватиме 12 серпня День молоді разом з європейською молоддю по-європейськи.

З ДНЕМ МОЛОДІ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 125 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024