Середа, 01/Травня/2024, 22:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Серпень » 19 » 542-й день. 19 серпня - перший день спротиву московському двірцевого перевороту або ГКЧП
542-й день. 19 серпня - перший день спротиву московському двірцевого перевороту або ГКЧП
10:20
542-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Східний і південно-східний вітер сформували потужний антициклон над Україною, який приніс більш ніж двотижневу літню спеку, якої не було навть у червні-липні. Звісно це сприятиме успішному завершенню жнив, але ніяк не прискорить вирішення питання вільного судоплавства в Чорному морі, яке, нажаль. залежить від домовленостей між РФією і Туреччиною, а також позиції чиновників ООН.

73-й день контрнаступу.

Ворог продовжує тиснути на нашу оборону на Східному фронті, особливо на Куп’янському напрямку, але ледь стримує наш наступ на Півдні.

Рашисти продовжують систематично нищити інфраструктуру України ракетами та БпЛА практично по всій території України. У ніч на 19 серпня вони атакували з північного напрямку ударними БпЛА «Shahed-136/131». З 17 ударних дронів, які було запущено з району Курська, знищено 15.
За минулу добу силами ППО вдалось знищити шість безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня різних типів та один ударний типу «Ланцет».
Потужний удар ворог завдав зранку 15 серпня щонайменше 28 ракетами повітряного та морського базування. Нажаль, силами ППО вдалося знищити лише 16 крилатих ракет Х-101/Х-555 і «Калібр».

Щойно прилетіло й до центру Чернігова.

19 серпня – вірні ПЦУ(УПЦ) і УГКЦ в останнє відзначають Спас або Свято Преображення по юліанському календарю. Свято Преображення, тобто об'явлення преображеного Христа апостолам, відзначається Східною Церквою з IV століття і вважається третім святом після Різдва та Великодня.
Це народно-християнське свято східних слов'ян надалі святкуватиметься за новоюліанським календарем 6 серпня.
У народі свято Спаса мало світське значення, пов'язане зі святом врожаю. В цей день освячують в церкві дари природи: яблука, сливи, груші, обжинкові вінки, бджолині стільники тощо.
Отже літо промайнуло і за народною приказкою: прийшов Спас— бери рукавиці про запас.

19 серпня – 32-а річниця спроби уснення від влади президента СССР Михайла Горбачова, оголошення надзвичайного стану у Москві «Государственным комитетом по чрезвычайному положению» (ГКЧП).
О 12-й годині, в понеділок, цього дня в приміщенні Чернігівського Руху по вул. Івана Мазепи, 4 (колишня вул. Щорса) відбулося термінове засідання Координаційної ради демократичних організацій Чернігівщини. У ньому взяли участь керівники чернігівських організацій Народного Руху України, Української Республіканської партії, Партії демократичного відродження України, Демократичної партії України, Товариства української мови імені Шевченка, Асоціації «Зелений світ».

Ухвалено рішення про направлення до Президії Верховної Ради УССР історичної телеграми: «Протестуємо проти московського двірцевого перевороту. Такий союз нам не потрібен. Вимагаємо негайного виходу України зі складу Союзу РСР». Телеграму було підписано головами обласних організацій Руху і Товариства української мови імені Шевченка Валерієм Сараною та Василем Чепурним і негайно надіслано до Києва, де її була зачитано на Президії Верховної Ради УССР.

Після переходу ПЦУ(УПЦ) і УГКЦ на новоюліанський календар 19 серпня залишиться лише першим днем спротиву московському двірцевого перевороту або ГКЧП, який прискорив проголошення Акту незалежності України 24 серпня 1991 року.

ПАМ'ЯТАЄМО – ПЕРЕМАГАЄМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!



Категорія: Погляд | Переглядів: 129 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024