Середа, 01/Травня/2024, 16:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Серпень » 20 » 543-й день. Чорні серпні Чернігова
543-й день. Чорні серпні Чернігова
12:43
543-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Незважаючи на зміну вітру потужний антициклон продовжує ще підтримувати суху і спекотну погоду в Україні, але наближення осені вносить корективи, тому спека вже не б’є температурних рекордів, а сонце час від часу закривають хмари і гримить.

74-й день контрнаступу.

Чернігів поступово оговтується після удару вірогідно ракетою «Іскандер» по центру міста об 11:30 на Спаса у суботу 19 серпня, коли люди ще поверталися після освячення в церквах дарів природи і навряд чи зреагували на оголошення о 11:20 повітряної тривоги.
В останнє у такий самий спосіб ворог атакував центр міста і зруйнував майже вщент готель «Україна» ще 12 березня минулого року. І тільки 17 серпня ц.р. міськвиконком нарешті надав дозвіл його власнику демонтувати вкрай небезпечні для містян залишки готелю, який став символом нескореного Чернігова.
Як з’ясувалося, ворог цілив в приміщення Чернігівського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка, де в цей час відбувалася зустріч-презентація виробників дронів. Як стверджує одна з організаторок цього заходу, він був закритим, місце проведення повідомляли лише "зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу".
Учасникам цього заходу вкрай пощастило і все обійшлося лише переляком, бо залізобетонне перекиття фоє і зали театру, побудованого на початку 60-х років минулого століття витримало вибух ракети над дахом, а залишок з двигуном ракети поцілив в будівлю колишнього готелю «Десна» та спричинив там пожежу.

Натомість від вибуху пошкоджено більшість споруд навколо Красної площі, зокрема, житлові будинки, магазини, кафе, школу.. Вдруге постраждали обласний молодіжний центр і адмістративні будівлі. Прилетіло й у П’ятницьку церкву.

Станом на 12:00 20 серпня відомо про 163 постраждалих: сім — загиблих, зокрема 6-річна дівчинка, 156 — поранених (115 надана амбулаторна допомога). В лікарнях міста перебувало 41 людина, п'ять — в тяжкому стані, решта — середньої тяжкості.
Абсолютна більшість постраждалих від зухвалої терористичної атаки рашистів перехожі, які перебували на Красній площі і прилеглих вулицях або у траспортних засобах.

Жахлива трагедія викликала в медіа шквал критики в адресу організаторів заходу, обласної і міської військових адміністрацій, які відповідають за безпеку містян, за начебто надання дозвілу на проведення цього масового публічного заходу в центрі міста.

Варто згадати, що найбільших втрат історична частина Чернігова зазнала від масованих бомбардувань нацистами під час Другої світової війни 23-25 серпня 1941 року. Ось що розповів Комісії міської ради з розслідування «ГКЧП» в далекому 1991 році колишній працівник чернігівського міськвиконкому довоєнного часу, а на той час голова партійної ветеранської організації міста Чернігова тов. Кталхерман.
У неділю 23 серпня 1941року у підвалі НКВД (зараз там історичний інститут) під вечір відбувалася нарада партійно-господарського активу міста за участю І-го секретаря обкому ВКП(б). Останній повідомив про підготовку до наступу в напрямку Гомеля 5-ї Ударної армії, яка відходила на Чернігівщину з лівого берега Дніпра. Щоб потрапити в район наступу ця армія повина була пройти через місто, бо інших доріг для техніки не було.
Десь о 18-й годині з боку Гомеля з'явилися німецькі бомбардувальники. По ним на переправі через Десну почали бити зенітки. І-й секретар обкому повідомив, що йому терміново треба їхати на фронт. Хутко сів в машину і більше його до завершення нацистської окупації в Чернігові не бачили. Вигулькнув цей партійний очільник, який став двічі героєм СССР за партизанку, аж на Парафіївському цукрозаводі, де зібрав членів бюро обкому ВКП (б), які заслухали голову Чернігівського міськвиконкому щодо безладу і мародерства в місті під час бомбардувань нацистами і за бездіяльність ухвалили рішення розстріляти його без суда і слідства.

Без сумніву, то була найбільша трагедія в історії Чернігова після навали на місто ординців-чингізидів у 1239 році, всієї правди, яка досі схована московських архівах, ми не знаємо й досі.

Сподіваємость, що слідчі СБУ встановлять всі обставини, що спричинили до загибели людей в історичному центрі Чернігова на Спаса 19 серпня 2023 року.

ПАМ’ЯТАЄМО - ПЕРЕМАГАЄМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 143 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024