Середа, 01/Травня/2024, 18:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Вересень » 1 » 555-й день. З ДНЕМ ЗНАНЬ!
555-й день. З ДНЕМ ЗНАНЬ!
13:21
555-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Захмарене небо і нічна прохолода першого календарного дня осені свідчить, що літо-2023 з аномальною спекотню температурою у серпні, завершується. Хіба що варто сподіватися на бабине літо.

86-й день контрнаступу.

Уночі 1 вересня 2023 року ворог завдав удару 2 крилатими ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря (район Феодосія). Одну ракету вдалось знищити, інша – влучила в одне з приватних підприємств на Вінниччині.
Натомість уночі 30 серпня 2023року ворог завдав масованого удару 28 ракетами повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса та 16 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).
ППО Сил оборони України знищили 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей: усі крилаті ракети і 15 ударних БпЛА.
Натомість вніч на 30 серпня наші БпЛА атакували ворожий аеродром у передмісті Пскова, де знищили 4 військово-транспортні літаки Іл-76.

1 вересня - День знань, який збігається з початком навчального року. Був встановлений 1 вересня 1984 року ще Верховним Совєтом СССР.
Першокласники у цей день відзначають «Свято Першого дзвоника».
Традиційно цього дня або у найближчій робочий день, якщо випадає на вихідні, в школах проходять урочисті лінійки з нагоди початку навчального року.
В цей день прийнято дарувати квіти своїм вчителям.

Нажаль четвертий рік поспіль, спочатку через COVID-19, а з 2022 року через Велику війну, святкування Дня знань в Україні відбувається в обмеженому вигляді.
Більш того, під великим питанням й якість отриманих отриманих новим поколінням українців знань в заочному навчанні, а тим більше із-за кордону та на окупованих ворогом територіях.

З 1 вересня 2023 року Українська греко-католицька церква (УГКЦ) та Православна церква України (ПЦУ) перейшли на новий календар свят за новоюліанським календарем. Це є історичною подією, адже кілька століть українська церква мала юліанське літочислення, яке було одним з елементів московської церковної традиції.
Тепер більшість церковних дат відзначатимуться на 13 днів раніше. Зміни торкнуться лише нерухомих свят, а ось чинну Пасхалію – святкування Великодня і прив'язаних до нього подій, зберігатимуть. Однак парафіям та монастирям надали право обирати та залишатися на "старому стилі".

Перше свято за новим церковним календарем календарем на 2023 рік - Різдво Пресвятої Богородиці – 8 вересня (замість 21 вересня).

Мабуть, чернігівцям, які за роки незалежності України отримали нові знання про історію міста над Десною, варто змінити дату святкування Дня міста з 21 вересня, встановленого на честь вигнання нацистів 21 вересня 1943 року, наприклад, на 6 серпня – свято Преображення Господнє або Спас, на честь якого заснувано кафедральний Спасо-Преображенський собор - один з найстаріших збережених монументальних кам'яних будов України, головна споруда Великого Чернігівського князівства.

З ДНЕМ ЗНАНЬ!

І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь. (Тарас ШЕВЧЕНКО)

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 132 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024