Субота, 04/Травня/2024, 06:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Вересень » 21 » 575-й день. 21 вересня - Міжнародний день миру
575-й день. 21 вересня - Міжнародний день миру
15:20
575-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Триває друге сонячне і комфортне бабине літо і каштано-жолудьо-горіхопад. Посилюється тривога аграрієв щодо їх майбутнього. Адже градус напруги між Польщою, Словаччино і Угорщино, які всуперіч рішення Єврокомісії, заборонили в односторонньому порядку імпорт з України збіжжя і багатьох сільгосппродуктів, посилюється, а про відновлення «зернового коридору» взагалі мова не йде.

106-й день контрнаступу.

Уночі 21 вересня ворог здійснив масовану терористичну ракетну атаку з різних напрямків декілька хвилями 44 крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55 із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса та ракетами С-300. Знищено 38 крилатих ракет. Є влучання в кількох обласнтях, зокрема в Києві, Харкові, Рівному, Черкасах, Дрогобичі. Постраждала енергетична інфраструктура.

21 вересня – День міста Чернігова, який відзначається владою з 90-х років минулого століття.
Є також Днем вигнання нацистів з Чернігова 21 вересня 1943 року. Цей день бучно відзначався з середини 60-х років у місті над Десною і трансформувався спочатку для влади, а згодом і чернігівців у День міста.
Звісно, 21 вересня зовсім непов’язане з заснуванням чи народженням міста з більш ніж 1000-літньою історією, а грунтується на культу «пабєдабасія», яке є фундаментом рашистської ідеології.
Немає сумнівів, що треба шукати іншу дату для відзначення Дня міста. Найбільш обгрунтованою датою для відзначення Дня міста може бути 6 серпня за новоюліанським календарем - храмове свято Спасо-Преображенського собору, закладеного князем Мстиславом, який є найстарішою мурованою культовою спорудою міста.

21 вересня - Міжнародний день миру, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року.
Початково відзначався в 3-й вівторок вересня; а з 2002 року 21 вересня. Асамблея ООН заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.
Мабуть, не випадково День миру відзначається під час сесій Генеральної Асамблеї ООН. Цього року 78-та сесія Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку відбувається 19 -26 вересня. В її роботі беруть участь очільники понад 150 держав світу, зокрема й Шостий Президент України, який в перше за час Великої війни прилетів до США на своєму президентському літаку.
Однак із лідерів країн-постійних членів Радбезу ООН особисто взяв участь 19 вересня лише 46-й президент США, який запропонував збільшити кількість постійних членів у Раді Безпеки. Цю пропозицію у своєму виступі підтримав того ж дня й Шостий Президент України.

До речі, не випадково саме в день початку 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 19 вересня Азербайджан розпочав "антитерористичну операцію" по встановленню суверінитету над Нагірним Карабахом, а його збройні сили, звісно, за підтримки Туреччини, примусили вже наступного дня капітулювати армію самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки. Адже за співвідношенням сил - 60 тисяч добре озброєних азербайджанських солдатів проти 2,5 тисячі карабахців - результат війни був вирішений наперед. В той час, як РФія, чиї військовослужбовці з 2020 року були розміщені в цьому регіоні, не втручалася.

Невже військовий конфлікт навколо Нагірного Карабаху, який розпочався ще за часів СССР між Азербайджаном і Вірменією, завершився і між ними запанує мир?

З ДНЕМ МИРУ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 136 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024