П'ятница, 03/Травня/2024, 20:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Жовтень » 27 » 611-й день. З Днем української писемності та мови!
611-й день. З Днем української писемності та мови!
11:49
611-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Друга половина жовтня видалася похмурою, прохолодною і зовсім не «золотою», бо відсутність тривалих заморозків тримає ще зелене листя на деревах.
Однак після майже тиждневого дощу нарешті виглянуло сонечко.

Вчасно та начебто без надзвичайних ситуацій увійшли в опалювальний сезон. Однак після масованої атаки ворожих дронів 25 жовтня на Славуту і Хмельницьку АС не варто розслаблятися. Насторожує й загострення суперечки між військовими адміністраціями і секретарем Чернігівської міської ради щодо відповідальності за ворожу атаку на драмтеатр 19 серпня та й гучні обшуки в останнього та заступника голови обласної ради через відрядження за кордон. Тим більше, що усі наслідки цієї варварської атаки на центр міста ще досі не подолані, незважаючи на рясні дощі.

142-й день контрнаступу.

18 добу ворог значними силами намагається оточити Авдіївський укріпрайон і вже дещо просунувся з північного напрямку. Крім того, поки безуспішно ворог атакує на Лімано-Куп’янському напрямку та стримує просування Сил оборони України на півдні. Чи не єдиною надією змінити ситуацію на фронті залишається лише вкрай вдалий та масований вихід ЗСУ на лівий беріг Дніпра на Херсонщині.

21-й день чергового палестино-ізраїльського військового протистояння.

Все більше країн і, навіть, ООН втягуються у війну на Близькому Сході. Так Ізраїль вимагає від генерального секретаря ООН подати у відставку за критику влади Ізраїля щодо її ставлення до палестинців. В той час як президент Туреччини оголосив терористів ХАМАЗу моджахедеми, які захищають права палестинського народу на власну державу та запропонував свої посередницькі послуги для урегулювання конфлікту.
Тим часом США занепокоєне атаками терористів на її військові бази на Близькому Сході, крім розташування двох авіаносних груп кораблів біля берегів Ізраїлю, посилює протиповітряну оборону своїх баз і Ізраїлю та вже нанесла ракетні удари по об’єктам проіранських сил в Сирії.
Вірогідно, що основна боротьба на ізраїльському фронті між силами демократії і авторитаризму буде точитися за контроль над територією Сирії між проіранськими силами, армією Асада, яку підтримує РФія, та Ізраїлем, за прямої підтримки США. Звісно, не залишаться безучасними Туреччина і курди.

27 жовтня - День української писемності та мови, встановлене указом Другого Президента України від 9 листопада 1997 року № 1241/97 (зі змінами згідно указу № 455/2023 від 28.07.2023} через важливу роль української мови в консолідації українського суспільства.

27 жовтня за церковним григоріанський та новоюліанський календарем — день вшанування пам'яті монаха Києво-Печерської лаври Преподобного Нестора-Літописця (1056–1114).
Вважається, що саме Нестор є автором першої писемної історії українських земель — «Повісті врем'яних літ». ЇЇ створили в XI — на початку XII століття Нестор та інші літописці. Вона починається з порушення проблеми «Звідки пішла Руська земля і хто в ній найперший почав правити». Ця пам'ятка не збереглася до нашого часу, але існує в Лаврентіївському (1377) та Іпатіївському (друге десятиліття XV століття) списках — коли пам'ятку переписали.

За традицією в це свято українці пишуть Радіодиктант національної єдності.

Переконаний, що без нашої мови не може бути Перемоги над рашизмом, волі і незалежністі України.

З Днем української писемності та мови!



СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 127 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024