Вівторок, 07/Травня/2024, 02:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Грудень » 6 » 651-й день. Низький уклін і тричі «СЛАВА» ЗСУ
651-й день. Низький уклін і тричі «СЛАВА» ЗСУ
12:27
651-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Всупереч галасу в медіа про глобальне потепління Зима 23-24 прийшла на північ України не тільки на тиждень раніше за календарну, але і схоже не збирається поступатися відлигам.
Як схоже не збирається польська влада припиняти вже місячну блокаду купкою «перевізників» і поліцією пропускних пунктів на кордоні Євросоюзу й України.

Водночас тривають зустрічні бої і обстріли по всьому фронту та рейди ворожих ДРГ у прикордонні Чернігівської, Сумської і особливо Харківської областях. Особливо гаряче і важко Силам оборони України на Авдіївському напрямку.
У ніч на 6 грудня ворог атакував Україну 48 ударними безпілотниками типу «Shahed» з двох напрямків – мис Чауда (Крим) та Курська область. Знищено 41.
Крм того, напередодні українціям вдалося збити ворожий бомбардувальник Су-24 біля острова Зміїний, що свідчить про посилення нашої ППО на Півдні.

На ізраїльському фронті боротьби з тероризмом рашисти розкрили свої карти. Адже терористична атака на ізраїль і відьповідь на неї Ізраїлю дозволили рашистам надягнути маску захисників страждаючого мирного населення Палестини від розлючених євреїв та завдяки право вето в Раді безпеки ООН претендувати на статус виразників інтересів арабів.
Тож символічно саме 6 грудня, напередодні другого місяця від вдалої терористичної атаки ХАМАЗу на Ізраїль, невиїздний до цивілізованих країн президент РФії здійснив одноденний візит до Саудовської Аравії і ОАЕ, які є найвпливовішими державами у арабському світі.
Більш того, символічно 7 грудня у день другого місяця від початку війни на Близькому Сході та перший день веселого єврейського свята Ханука в Москві анансовано перемовини між президентами РФії та Ірану.

Нажаль, це відбувається на тлі невдалих спроб адміністрації 46-го президента США отримати від Конгресу США підтримку фінансування допомоги в одному пакеті для України і Ізраїлю до лютого 2025 року, щоб питання військової підтримки Україні критично невпливало на перебіг президентських перегонів у США наступного року.

Напередодні, 5 грудня, в Україні відзначали Міжнародний день волонтерів - один з міжнародних днів ООН, присвячений особам, що займаються волонтерством (від фр. volontaire (доброволець).
Цей день був запроваджений Генеральною Асамблею ООН 17 грудня 1985 року на 40-й як «Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку» (резолюція № A/RES/47/3). ООН закликала уряди усіх країн здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку.
Натомість, в Україні волонтерство, яке регулюються Законом України «Про волонтерську діяльність» від 19 квітня 2011 року (№ 3236-VI) часів Четвертого президента- втікача, після Революції гідності набуло зовсім іншого змісту і уособлюється головним чином з всенародною допомогою Збройним Силам України без якої вони не змогли б захистити Україну ні у 2014, ні у 2022 році. Це дозволяє владі розслабитися і не наводити порядок в системі забезпечення усім необхідним Сил оборони України, вичищаючи її від мародерів, непрофесіоналів і посіпак ворога.

6 грудня - День вшанування пам'яті Миколая Чудотворця (15 березня 270 – 6 грудня 343), єпископа Мирлікійського, покровителя дітей, мандрівників, пекарів, моряків.
Культ святого Миколая починає рости від того часу, коли цісар Юстиніан І (527–565) збудував на його честь церкву в Царгороді. Візантійський імператор Мануїл Комнін (1143–1181) державним законом приписав святкувати день святого Миколая 6 грудня. З Візантії його культ поширюється по цілому світі.
Зокрема, свято святого Миколи в Україні є особливо бажаним дитячим святом. За традицією, у святкову ніч святий Микола приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку Святого Миколая повʼязують з різдвяними святами. Різдвяні ялинки в Україні після Революції гідності тепер традиційно запалюються Святим Миколаєм 6 грудня (до 2023 року - 19 грудня), а не совковим Дідом Морозом, який приносив подарунки під новорічну ялинку.
Саме від цього дня розпочинається цикл зимових свят в Україні.

6 грудня - День Збройних сил України, встановлений постановою ВРУ від 19 жовтня 1993 року № 3528-XII у день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України" (№ 1934-XII).

Нажаль, не всі громадяни України усвідомили наскільки героїчними були зусилля військових, наскільки значною була і є допомога волонтерів і союзників, що Україні протягом більш ніж 21 місяців вдалося не тільки вистояти, стабілізувати ситуацію у війні в рази переважаючим ворогом на фронті у тисячі километрів, але й частково перенести бойові дії на його територію.
Це ж грандіозне досягнення з тими ресурсами і владою, які у нас були і є, пані і панове українці!

Низький уклін і тричі «СЛАВА» УКРАЇНСЬКИМ ЗАХИСНИКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 97 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024