Вівторок, 07/Травня/2024, 02:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Грудень » 25 » 670-й день. Христос народився!
670-й день. Христос народився!
13:48
670-й день. 670-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Зима бере своє. Нічний сніг до Різдва Христова вкрив землю, але Бог від морозу милував. Тож волого і сумно у найкоротші дні року, але від снігу і свят трохи світлише.

Ідеологічний фронт.

25 грудня - Різдво Христове. У християнстві день народження Ісуса Христа від Діви Марії у Вифлеємі, яке згадується у Новому Заповіті. Це одна з найбільших урочистостей, що відзначається християнськими церквами (католицькою, православною і протестанською).
Вперше в збережених історичних джерелах саме «25 грудня» як дата народження Христа вказана Діонісієм Філокалом у Хронографі 354 року, який своєю чергою спирається на джерела 336 року, що написані за рік до смерті Констянтина Великого.
Рішення про святкування Різдва Христового 25 грудня було прийнято на Ефеському (Третьому Всесвітньому) церковному соборі в 431 році.

Вперше цього року Різдво Христове в Україні також відзначається 25 грудня, як у більшісті країн світу за григоріанським і новоюліанським календарями, а не 7 січня як на Московії за архаїчним недосконалим юліанським календарем.

Проблеми з різними календарями пов’язані з тим, що час обертання Місяця дорівнює 29 дням 12 годинам 44 хвилинам і 2,8 секундам, а 12 місячних циклів становлять тільки 354 дні, 8 годин, 48′ 38″, тоді як тривалість року, тобто період повного обертання Землі навколо сонця 365 днів, 5 годин, 48′ 48″. Ця розбіжність спонукала різні народи в усі часи шукати різні способи поєднання сонячного року і 12 циклів обертання Місяця.
Таким чином маємо купу календарів різної точності, які час від часу удосконалюють, щоб вони більш-менш точно відповідали руху сонця, Землі і Місяця.
Наприклад, григоріанський є більш удосконалим ніж юліанський календар. Натомість юліанський календар значно простіший і зручніший у користуванні ніж сонячно-місячний юдейський календар, бо у ньому немає 13-го високосного місяця тричі на кожні 8 років.
Звісно, календар завжди використовувався з метою поневолення інших народів, але він ніяким чином не впливав і не впливає на події, що вже відбулися колись і згадку про які люди світкують вже тисячі років.

Історична подія відбулася зранку 25 грудня у Спасо-Преображенському соборі Чернігова, де нарешті пролунала українська молитва. Літургію очолив 16-й єпископ на автокефальній Чернігівській і Ніжинській катедрі владика Антоній (Фірлей).

Спасо-Преображенський собор, або Спаський собор у Чернігові — одна з найстаріших збережених монументальних кам'яних будов України та є головною спорудою Великого Чернігівського князівства. Його будівництво князем Мстиславом Володимировичем розпочалося близько 1030 року, а завершене сином Ярослава Мудрого Святославом, який після смерті Мстислава очолив Велике Чернігівське князівство.

Немає сумнівів, що трикутник Київ-Чернігів-Переяслав є основою української більш ніж тисячелітньої державності, а Спасо-Преображенський собор, як й Софійський собор у Києві є її символами.

Переконаний, що Спасо-Преображенський кафедральний собор у Чернігові повинен нарешні отримати такий же юридичний статус як й Софійський собор у Києві, а не бути під окупацією попів з РПЦ(У).

Христос народився!

Славімо Його!

Категорія: Погляд | Переглядів: 111 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024