Понеділок, 06/Травня/2024, 02:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2023 » Грудень » 31 » 676-й день. З НОВИМ 2024 РОКОМ!
676-й день. З НОВИМ 2024 РОКОМ!
11:07
676-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Зима на Різдвяні і Новорічні свята відступила і порадувала українців не зимовою лагідною плюсовою, сонячною, хоча інколи й дощовою погодою. Водночас синоптики прогнозують прихід хрещенських морозів вже на початку нового року напередодні Водохреща, яке вперше буде відзначатися за новоюліанським календарем 6 січня.

31 грудня - Маланка або Щедрий вечір (Щедра кутя або Василів вечір). Це старовинне українське народне дохристиянське свято, вечір напередодні Нового року або за христіянством Василія Великого з традиційним переодяганням у тварин і фольклорних персонажів, яке вперше відзначається за новоюліанським календарем переддень Нового 2024 року

Натомість звичне 1 січня відзначається як світське свято – початок нового календарного 2024-го року від Різдва Христового.
На українських землях до запровадження христіянства використовували календар, що мав 13 місяців, які збігалися з місячними фазами, а новий рік починався 1 березня, що збігалося з початком весняного відродження природи та наближенням весняного рівнодення. Ось звідки походить ластівочка з різдвяної щедрівки «Щедрик».
Згодом відповідно до ухвали Візантійської церкви Новий рік перенесли на 1 вересня, а літочислення почали вести від Створення світу.
З 1362 року на українських землях, що входили до складу Великого князівства Литовського, а пізніше — Речі Посполитої, Новий рік було встановлено з 1 січня, а літочислення - від Різдва Христового.
Україна, як і більшість країн світу, крім азійських, використовує григоріанський сонячний календар, запровадженй 4 жовтня 1582 року Папою Римським Григорієм XIII, як міжнародний стандарт.

Вніч проти 26 грудня українські повітряні сили порадували українців різдвяним подарунком: у порту тимчасово окупованої Феодосії в наслідок ракетного удару крилатими ракетами, що спричинили потужні вибухи і масштабнуа пожежу, було знищено ворожий великий десантний корабель "Новочеркаськ". Загинули 74 ворожі моряки, ще 27 - отримали поранення.

Натомість Україна продовжує оговтуватися від ранкового, як і рік тому передноворічного, масованого повітряного терористичний нападу 29 грудня, зокрема, на міста Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одесу, Запоріжжя, Конотоп, об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти.
Спершу ворого атакував 36 ударними БпЛА «Shahed-136/131».
Біля 05:00 ним було застосувано дальні бомбардувальники Ту-22М3 з Курської області, які випустили 8 крилатих ракет Х-22/Х-32 в напрямку північних та центральних областей.
Близько 6:00 ранку десь 18 бомбардувальниківу-95МС запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.
У той же час ворог вдарив по Харкову зенітними керованими ракетами С-300.
Загалом ворог випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії – С-300/С-400/Іскандер-М із окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей РФії.
О 6:30 було зафіксовано зліт п’яти винищувачів МіГ-31К, які здійснили пуски п’яти аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» із Астраханської області.
Також із літаків тактичної авіації Су-35 застосовано 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.

Рашисти застосували проти України 158 засобів повітряного нападу. Знищено 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131» з 36 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з 122.
До речі, одна з ворожих ракет порушила повітряний простір Польщі вглиб на 40 км. Звісно, вкотре випадково.
Спричинено значні руйнування і пошкодження житлової забудови, об'єктів критичної і цивільної інфраструктури. Щонайменше 39 загиблих та понад 160 поранених осіб.

1 січня у Києві, де загинуло 19 людей - найбільше за час великої війни, а у Запоріжжі (9 загиблих), Дніпрі (7 загиблих) та Одесі (5 загиблих) 30 грудня оголошено Днями жалоби за жертвами масованої терористичної ракетної атаки 29 грудня.

Вніч на 31 грудня ворог вкотре атакував із трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська й Курська область прифронтові міста 49 БпЛА Shahed-136/131, з яких лише 21 було збито.

Насправді 2023 рік був для українців роком надій на швидку Перемогу над ворогом після шокового буремного 2022 року, коли вдалося не тільки зупинити навалу самовпевнених рашистів, але й звільнити окуповані Херсон і Харківську область. Натомість немає сумнівів, що у 2024 році потрібно не стільки сподіватися на допомогу союзників, але змобілузувати власні людські і матеріальні ресурси та ефективно їх використовувати, а також запобігти зростанню протистояння між українцями і керівною елітою країни.

Переконаний, що для цього, в першу чергу, українська керівна еліта повинна:

1. Створити умови для виробництва максимально більшої кількості і якості вітчизняної продукції потрібної саме для Сил оборони України і українців, а не продовжувати перетворення України у латифундистську аграрну колонію глобального півдня.

2. Припинити непрофесійними діями чи бездіяльністю влади на всіх рівнях розтринкувати і так обмежені народні ресурси, зокрема й бюджетні кошти місцевих громад, на хаотичне волонтерство і допомогу ЗСУ.

3. Замість виборів, сформувати Уряд (військовий кабінет) національного порятунку (єднання) з українських державників, патріотів-фахівців, щоб нарешті перевести державу і суспільствона військові рейки, здійснити справедливу мобілізацію та ухвалювати непопулярні рішення вкрай необхідні для нашої Перемоги над рашизмом.

Прикро, що обидві чернігівські влади: цивільна і військова не наважилися встановити традиційну Різдвяну ялинку на Красній площі, щоб вітати містян зі святами. Тож їм залишається лише милуватися підсвіченою ханукальною менорою біля пошкодженого рашистами 19 серпня драматичного театру та втішатися бутафорним Вертепепом біля П’ятницької церкви з двома ялиночками, а також дитячими каруселями і сніговою гіркою біля пам’ятника Богдану Хмельницькому.

Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я!

З НОВИМ 2024 РОКОМ!

Категорія: Погляд | Переглядів: 104 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024