Понеділок, 06/Травня/2024, 08:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Січень » 5 » 681-й день. З Йорданською святою водою!
681-й день. З Йорданською святою водою!
13:56
681-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

В Україну після відлиги ввірвуться сильні морози. Північно-східний вітер принесе арктичний холод, ще снігу та хрещенські морози до – 20º.
Нова польська влада після короткострокового послаблення, продовжує використовувати перевізиків і фермерів для блокування прикордонних переходів між ЄС і Україною. Тож сподівання на те, що проблеми у наших стосунках з Польщою можна швидко вирішити з новою польською владою є марними.
Мабуть, у Польщі доволі «ждунів» і у владі і в опозиції, які тільки й очікують сприятливої ситуації, щоб «поділити», як це було в минулому, разом з московитами українськи землі.

Поки христянська Європа і Америка святкують Різдво і Новий рік у ніч на 2 січня рашисти повторили масовану терористичну атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня 2023 року, коли в тільки в Києві загинуло 32 людини та 30 постраждало.
Ворог, намагаючись виснажити ППО України, атакував об’єкти знову критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Основний напрямок удару – Київ та Харків.
У першій хвилі «шахеди» з південно-східного напрямку. Знищено усі 35 ударних БпЛА «Shahed-136/131.
Уранці ворог застосував 16 бомбардувальників Ту-95МС, які близько 6:00 і випустили щонайменше 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.
О 07:30 винищувачі МіГ-31К запустили 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».
Водночас ворог атакував із моря трьома крилатими ракетами «Калібр», а з півночі – 12-ма ракетами типу Іскандер-М/С-300/С-400, які летіли по балістичній траєкторії.
Крім того, із літаків Су-35 рашисти застосовали 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П.
Сили ППО знищили 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 крилаті ракети «Калібр».

Нажаль. у ніч проти 1 січня рашисти завдали ударів безпілотниками по Львівській області, де невипадково знищили музей Романа Шухевича у Білогорщі.

Водночас комуністичний Китай і рашистська РФія продовжують формувати блок БРІКС (від англ. Brazil, Russia, India, China, South Africa — Бразилія, РФія, Індія, КНР, ПАР). З 1 січня 2024 року до цього, в першу чергу, економічного антизахідного блоку приєдналися сунітські Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ та шиїтський Іран, а також христіянсько-православна Ефіопія.

Нарешті 3 січня, вперше 7 серпня 2023 року, за посередництва Об’єднанs Арабських Еміратів (ОАЕ), здійснено обмін 248 полонених московитів на 224 українських військовослужбовців та 6 цивільних. З них 225 – чоловіки, 5 – жінки. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, 11 – офіцери. Це найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими між Україною та РФією.

Водночас надають оптимізму вдалі атаки з повітря по військовим об’єктах ворога в тимчасово окупованому Криму та на його території, зокрема у Білгородській області, Однак, це абсолютно неспівставно з кількістю щоденних ворожих обстрілів цивільної інфраструктири і житлового фонду України.

6 січня - Водохреще (Йордан). Це — традиційна назва народних святкувань, що проходять у день Богоявлення та Хрещення Господнього — хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа на річці Йордані за григоріанським і новоюліанським календарями.
Свято Водохреще увібрало в себе багато язичницьких і християнських обрядів, центральне місце серед яких займали обряди, пов'язані з водою. Напередодні Водохреща православними християнами святкується «Голодна кутя», або другий Святий Вечір. Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять — постять. Сідають вечеряти, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають пісні страви — смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху — хлібину, «щоб хліб родився».

На другий день зранку ходять до церкви святити воду. Цією свяченою водою починається трапеза, нею ж кожний господар кропить усіх членів сім'ї, хату, інші будівлі, криниці.

З ЙОРДАНСЬКОЮ СВЯТОЮ ВОДОЮ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 94 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024